Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neuveríte, ako sa liečia pacienti s rakovinou: Používajú vibrátor

Vibrátory sa stali súčasťou liečby onkologických pacientov v USA.
Vibrátory sa stali súčasťou liečby onkologických pacientov v USA. (Zdroj: profimedia.sk)

Čo tam po chemoterapii, keď je aj iný príjemnejší liek - vibrátor! „Vibračnú terapiu“ praktizujú onkologickí pacienti v USA, ktorým túto nezvyčajnú liečbu naordinovala lekárka Mary Jane Minik.

Dr. Mary Jane Minik pracuje v USA ako vedúca na gynekologicko-pôrodníckom oddelení lekárskej fakulty Yaleovej univerzity. Od ostatných lekárov sa odlišuje tým, ako lieči pacientov, ktorí bojujú so zákernou rakovinou. Namiesto chemoterapie im odporúča používanie vibrátoru!

Ich použitie v medicíne rastie

Vyzerá to tak, že sa vibrátory vracajú na scénu z hľadiska medicíny! Populárne boli už v 19. storočí. Vtedy ich lekári bežne používali na liečbu žien, trpiacich hystériou. Aj keď neskôr zaznamenali obrovskú kritiku, ešte viac sa do popredia dostali v 20. storočí. Ženy ich začali používať dobrovoľne i bez lekárskeho predpisu. V súčasnosti zaznamenávajú svoj „boom“ v medicíne, konkrétne v onkológii. Údajne dokážu s pacientmi, chorými na rakovinu, doslova zázraky.

Výhody vibrátorov

Niektoré zdravotné výhody „vibračnej terapie“:

  • Správne prekrvenie pohlavných orgánov.
  • Dostatok endorfínov.
  • Zmiernenie prejavov menopauzy.

Čo tým chce dosiahnuť?

Jeden z najdôležitejších aspektov pre správnu liečbu pacientok (nielen onkologických) je správne prekrvenie pohlavných orgánov. Ženy sú vtedy šťastnejšie a cítia sa dobre vo svojej koži.

Problémom, s ktorým sa ženy stretávajú, je podľa Mary Jane Minik menopauza. Bohužiaľ, vaječníky nie sú nesmrteľné. Všetko je v poriadku, ak vaječníky produkujú dostatok estrogénu, v opačnom prípade ide o problém.

Estrogén chráni pošvu a keď hladina estrogénu klesne, kedy hovoríme o menopauze, pošva začne vysychať. Suchosť vagíny nie je pre ženy nič príjemné, spôsobuje nepohodlnosť pri pohlavnom styku, jednoducho sa vtedy necítia dobre. Ako prízvukuje Dr. Minik, ženy by sa mali cítiť dobre aj po menopauze. I vo vysokom veku by mali mať „šťastnú vagínu“ a to by podľa doktorky malo byť jedným z cieľom gynekológov.

Aj keď je výborné, ak „vibračnou terapiou“ dosiahnu ženy orgazmus, podľa lekárky to nie je prvoradé. Na prvom mieste je zvýšenie prietoku krvi v panvovej oblasti.

Erotická pomôcka bez ftalátov

Mary Jane Minkin zdôrazňuje, že si treba dávať pozor na to, aké vibrátory pacientky použijú. Radí, aby uprednostnili bezfarebné silikonové vibrátory bez BPA a nebezpečných ftalátov. Tieto látky sa uvoľňujú z vibrátorov, prichádzajú do blízkeho kontaktu so sliznicami, cez ktoré prenikajú do krvného obehu. Ohrozujú tak funkcie ľadvín, zvyšujú dokonca riziko rakoviny, alergií a astmy.

Vibračná terapia sa zatiaľ stretla s nevídaným úspechom, preto by túto nezvyčajnú liečbu chcela lekárka rozšíriť i za hranice USA. Podarí sa jej to?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9