Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Doprajte si bez výčitiek pivo: Pivné brucho je len mýtus

Pitie piva nespôsobuje pivné brucho.
Pitie piva nespôsobuje pivné brucho.

To, že pivné brucho nie je následkom nadmerného pitia piva potvrdzuje výskum, ktorého sa zúčastnili muži a ženy v Českej republike. Skúmali ich vedeckí pracovníci z University College v Londýne, ktorí zistili zaujímavé výsledky a vyvrátili tak mýtus vzniku pivného brucha.

Viac ako tisíc mužov a žien žijúcich v Českej republike vyplnilo dotazník, v ktorom mali uviesť, koľko alkoholických nápojov skonzumujú v priebehu týždňa. "Pod palcom" ich mali vedci z University College v Londýne, ktorí týchto mužov a ženy zvážili, zistili ich telesnú výšku, obvod v páse a v bokoch.

Nemali väčšie pupky

Výsledky štúdie získali od 891 mužov a 1 098 žien, ktorí buď vôbec nepili alkohol alebo pili len pivo, teda nie víno ani tvrdý alkohol. Tí, ktorí pili pivo, vypili za týždeň medzi jedným až siedmimi litrami zlatého moku. Po vyhodnotení výsledkov, pričom boli zahrnuté také faktory, ako je stupeň fyzickej aktivity či vzdelanie sa ukázalo, že milovníci piva nemali o nič väčšie pupky ani nadváhu ako ľudia, ktorí pili menej pív alebo si ich vôbec nedopriali.

Dôvodom je nezdravý životný štýl

I keď sa nedá o pive hovoriť ako o diétnom nápoji a určite nie je vhodné dopriať si na posedení päť pohárov piva, veľké brucho skôr spôsobuje celkový nezdravý životný štýl. Mastné jedlá, sladkosti, vyjedanie chladničky neskoro večer a málo pohybu - to je pravý dôvod, prečo vzniká veľké brucho. Zbaviť sa ho môžete zdravým stravovaním, pričom sa v jedle nemusíte príliš obmedzovať.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9