Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

PIVO, ktoré zníži CHOLESTEROL a upraví vám CUKOR v krvi? Dokáže to len tento TYP nápoja!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Poslúži v lete namiesto radlera, no vynikajúci je tiež počas zimných mesiacov, vďaka ktorému sa vám choroby budú vyhýbať oblúkom. Hotový klenot, ktorý osvieži a posilní imunitu.

Pomôže v boji proti zápalu v tele! Takúto silu má jeden druh piva, ktorý pôsobí priam blahodárne na ľudské zdravie. Ide o zázvorové pivo. Fermentovaný zázvor v tomto pive poskytuje živé aktívne kultúry na reguláciu vašej črevnej flóry a zlepšenie tráviaceho systému, ako informuje steptohealth.com.

Čo zvládne zázvor? 

Koreň zázvoru je liečivá potravina známa pre svoje nutričné hodnoty a zdravotné prínosy. Je bohatý na antioxidanty, vitamíny a minerály a je jedným z najúčinnejších a najzdravších protizápalových podporných liečivých prostredkov. Má viacero účinkov, no treba vyzdvihnúť hlavne jeho pôsobenie na hladinu cholesterolu a cukru v krvi, ktorú znižuje. 

Vďaka svojej výraznej vôni a chuti sa zázvor stal atraktívnym doplnkom mnohých receptov. Rovnako často sa používa aj ako alternatívna liečba mnohých rôznych druhov chorôb. Dokonca obsahuje účinné látky, ktoré znižujú riziko srdcových ochorení, bolesti svalov a iných problémov súvisiacich so zápalom.

To všetko dokáže zázvor, ktorý je úžasne všestranný. Môžete ho použiť v smoothies, čajoch a širokej škále jedál. Dokonca si z neho môžete vyrobiť terapeutické pivo, ktoré vám pomôže znížiť cholesterol, hladinu cukru v krvi a bolesť.

PIVO, ktoré zníži CHOLESTEROL
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Pivo s jedinečnými vlastnosťami

Zázvorové pivo je prírodný nápoj, ktorý sa stal populárnym po celom svete pre svoje silné protibolestivé a protizápalové vlastnosti. Vyrába sa kvasením zázvoru, ktorý koncentruje mnohé liečivé sily tejto úžasnej rastliny. Zázvorové pivo sa bežne používa v boji proti problémom s kĺbmi. Koniec koncov, zvláda bolesť, opuch a zadržiavanie tekutín vo vašich tkanivách. Je tiež dobrý na upokojenie svalového napätia a iných stavov, ktoré môžu byť veľmi bolestivé.

Dokonca obsahuje živé aktívne kultúry priateľských baktérií, ktoré regulujú črevnú flóru a zlepšujú zdravie tráviaceho traktu. Navyše, pravidelná konzumácia zázvorového piva môže pomôcť odstrániť prebytočný cholesterol v tepnách a znížiť hladinu cukru v krvi.

Cholesterol, tras sa!

V zázvore sa nachádza viac ako 21 antioxidantov, ktoré pomáhajú predchádzať peroxidácii lipidov vo vašich tepnách. Tento proces je spojený so zníženými hladinami dobrého cholesterolu (HDL). Je to tiež spôsob, ako opraviť akékoľvek poškodenie buniek, ktoré bráni správnej regulácii škodlivých lipidov.

Korenie obsahuje tiež účinnú látku zvanú gingerol. Pôsobí protizápalovo a tiež ako antioxidant na zníženie tvorby zlého cholesterolu (LDL) v pečeni. Zahrnutím do svojej stravy odstránite nahromadený plak zo stien tepien, čím pomôže voľnejšiemu prietoku krvi.

Výhody pre diabetikov

Chemické zložky v zázvore tiež pozitívne stimulujú dva enzýmy zodpovedné za rozklad a metabolizmus krvného cukru. Okrem toho majú vplyv na enzýmy súvisiace so zápalom, čo je kľúčové pre stabilizáciu skokov krvného cukru. Konzumácia zázvoru znižuje riziko metabolického syndrómu, ktorý zvyšuje vaše riziko obezity a cukrovky.

PIVO, ktoré zníži CHOLESTEROL
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Prírodné výťažky zo zázvoru tektiež podporujú trávenie, ktoré sa zvykne spomaliť, keď je hladina cukru v krvi príliš vysoká. Aby toho nebolo málo, zvyšuje vašu produkciu proteínu nazývaného GLUT4, ktorý optimalizuje, ako vaše svalové bunky využívajú cukor.

Ako si vyrobiť domáce zázvorové pivo?

Hoci vlastnosti zázvoru možno získať prostredníctvom mnohých rôznych receptúr, toto domáce pivo je jedným z najúčinnejších. Nielenže uľahčuje konzumáciu zázvoru, ale tiež koncentruje živiny, čím zvyšuje ich vlastnosti a výhody pre vaše telo. Pivo si pripravíte jednoducho z dostupných surovín, ktoré nájadete v každom obchode so zdravou výživou a s bylinkami.

Ingrediencie:

  • 1 kus čerstvého zázvoru (5 cm)
  • 1/2 šálky hnedého cukru alebo medu (150 g)
  • 1/2 šálky citrónovej šťavy (125 ml)
  • 2 litre vody
  • 1/2 šálky fermentovaného zázvoru (100 g)
  • 1 štipka morskej soli (voliteľné)

Príprava:

Najprv dajte zovrieť tri šálky vody. Následne pridajte nastrúhaný zázvor, cukor alebo med a morskú soľ. Potom znížte teplotu a nechajte cukor úplne roztopiť asi 5 minút. Po roztopení pridajte zvyšok vody, odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Po niekoľkých hodinách pridajte citrón a pol šálky fermentovaného zázvoru.

Po tom, ako bude hotový, nalejte do tmavej sklenenej nádoby a uložte na chladné miesto. Nechajte stáť dva alebo tri dni. Majte na pamäti, že ak ho necháte odležať dlhší čas, môže sa zmeniť na alkoholický nápoj. Užívajte dvakrát alebo trikrát týždenne.

Viac o téme: PivoCholesterolPrevenciaZázvorZázvorové pivo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9