Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

TIPY priamo od topmodelky Cindy CRAWFORD, ktorá popiera zákony starnutia: TOTO má na tanieri

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

Pomaly sa blíži k 60-tke, no to známu supermodelku Cindy Crawford vôbec nezaujíma. Ide len o číslo! Napokon, vyzerá to tak, že jej postava sa vôbec za tie roky nezmenila. Ako to robí?

Cindy Crawford excelovala na modelingovej scéne v 80. rokoch a rýchlo sa etablovala ako modelka. Tak sa upevnil jej status ikony, ktorá i vo vyššom veku vyzerá, ako keby vôbec na torte nesfúkla 57 sviečok. Hlavne tí starší si pamätajú jej vystúpenie vo videu "Freedom" od Georga Michaela alebo nemožno zabudnúť na Super Bowl Pepsi z roku 1992. Spolu s veľkými menami, vrátane Naomi Campbel, sa počas 90-tych rokov prechádzala po prehliadkovom móle takmer každý deň! Stala sa z nej superhviezda. 

Modelka si dnes so svojou rodinou užíva pokojnejší život v Malibu v Kalifornii, ale 57-ročná žena stále žongluje s viacerými podnikateľskými aktivitami. A hlavne, vyzerá stále úžasne. Nahliadnite do jej jedálnička podľa eatthis.com

Nízkoglykemická diéta

Nedá dopustiť na nízkoglykemické potraviny. Vynikajú tým, že majú relatívne nízky vplyv na hladinu cukru v krvi. Telo ich stráci a absorbuje pomalšie, čo vedie k postupnému a rovnomernému uvoľňovaniu glukózy do krvného obehu. Toto pomalé a rovnomerné uvoľňovanie pomáha udržiavať stabilnejšie hladiny cukru v krvi v porovnaní s vysokoglykemickými potravinami, ktoré spôsobujú rýchle skoky a poklesy krvný cukor.

Nízkoglykemické potraviny majú zvyčajne hodnotu glykemického indexu (GI) 55 alebo menej na stupnici od 0 do 100. Glykemický index zoraďuje sacharidy podľa toho, ako rýchlo zvyšujú hladinu cukru v krvi. Potraviny s nízkym GI sú zvyčajne bohaté na vlákninu, bielkoviny a zdravé tuky, ktoré prispievajú k ich pomalšiemu tráveniu a vstrebávaniu.

TIPY priamo od topmodelky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Príklady nízkoglykemických potravín zahŕňajú:

  • Neškrobovú zeleninu: brokolica, špenát, kel, karfiol, paprika
  • Strukoviny: šošovica, cícer, čierna fazuľa, fazuľa
  • Celé zrná: ovos, quinoa, hnedá ryža, jačmeň, celozrnný chlieb
  • Orechy a semená: Mandle, vlašské orechy, chia semienka, ľanové semienka
  • Ovocie: Bobuľové ovocie (čučoriedky, jahody, maliny), jablká, pomaranče, hrušky
  • Chudé bielkoviny: Kuracie prsia, morčacie mäso, ryby, tofu, vajcia
  • Mliečne výrobky: grécky jogurt, tvaroh, mlieko (najlepšie nízkotučné alebo nesladené verzie)

Hummus a zelenina ako občerstvenie

Ak má chuť na niečo navyše, dá prednosť hummusu a zelenine. Ide o skveľú voľbu, ak sa konzumujú s mierou. Zelenina poskytuje veľké množstvo vlákniny, minerálov, vitamínov a ďalších živín. Má tiež prirodzene nízky obsah kalórií. Hummus je vyrobený z cíceru, ktorý obsahuje množstvo bielkovín. Hummus a zelenina tvoria skvelú zdravú desiatu.

Pije horúci citrónovú vodu

Ešte pred tým, ako matka dvoch detí čokoľvek urobí, dá si pohár teplej citrónovej vody s vytlačeným citrónom, ktorá má mnoho zdravotných výhod! Citrón vyniká veľmi vysokým obsahom vitamínu C, čo je skvelé na posilnenie imunitného systému. Keď si dáte citrónovú vodu, získate dobré množstvo vitamínu C a zároveň zostanete hydratovaní. Okrem toho môže mať upokojujúci účinok na žalúdok, ak máte nejaké problémy s gastrointestinálnym traktom.

TIPY priamo od topmodelky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Proteínový nápoj každé ráno

Deň začína proteínovým nápojom. Ešte v roku 2020 sa podelila o svoj obľúbený recept: 

  • 1 šálka mandľového mlieka
  • 1/3 mrazeného banánu
  • 1 šálka čerstvého špenátu
  • 10 lístkov čerstvej mäty
  • 1 odmerka proteínu
  • 2 čajové lyžičky zeleného prášku (napr. chlorella)
  • Malá hrsť kakaových hrotov vyrobených z drvených kakaových bôbov

Proteín potrebuje dlhší čas, kým sa strávi, čo je skvelé na to, aby ste zostali sýti na dlhú dobu. Tým, že si ho dáte na raňajky, môžete pomôcť udržať svoj kalorický príjem pod kontrolou. Navyše, príjem bielkovín môže podporiť chudé svalové tkanivo a je nevyhnutný pre niekoľko ďalších telesných funkcií.

Vie, odkiaľ pochádza jedlo, ktoré má doma

Súčasťou jej jedálnička sú GMO a organické potraviny. Uvedomenie si pôvodu potravín pomáha zabezpečiť, že nekonzumujete len tie, bohaté na živiny, ale aj potraviny, ktoré sú z etických zdrojov. Viete, čo máte doma. Keď ste informovaní, robíte rozhodnutia, ktoré sú zdravšie pre vás aj pre planétu.

Jedáva mandle

Ďalšou chuťovkou, na ktorú modelka nedá dopustiť, sú pikantné citrónové mandle. Tieto orechy majú vysoký obsah vlákniny, zdravých tukov a bielkovín, ktoré sú nevyhnutné pre naše zdravie. Zdravé tuky sú dobré na zníženie zlého cholesterolu v našom tele a zlepšenie zdravia srdca. Vysoké množstvo vlákniny je zase skvelé na optimalizáciu trávenia a pravidelnosť vyprázdňovania. Napokon, v mandliach je slušné množstvo bielkovín, čo je skvelé na podporu svalovej hmoty a sýtosti.

Šaláty

Na jej jedálnom lístku sa nachádza niekoľko rôznych šalátov vrátane listového šalátu a sezónneho rukolového šalátu. Rovnako obsahujú vitamíny, vlákninu a zdravé tuky výhodné pre naše zdravie. Všetko však pri nízkokalorických hodnotách. Vášmu telu vďaka nim poskytnete množstvo živín, ktoré potrebuje na fungovanie, a pomôžu udržať váš tráviaci trakt v pohybe.

Viac o téme: ZdravieStravaŽivotný štýlCindy CrawfordModelka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9