Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najlepšia ČOKOLÁDA na CHUDNUTIE podľa odborníkov: Takto si udržíte kalórie pod KONTROLOU!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Cesta za vysnívanou postavou nebýva ľahká. Zamerať sa na konzumáciu výlučne zdravých potravín je častokrát náročné a ťažké na psychiku. Neznamená to však, že si občas nemôžete dopriať malý pôžitok v podobe čokolády. 

Čokoláda nie je len sladká maškrta plná tuku a cukru. Túto delikátnu pochúťku si môžete vychutnať s mierou dokonca aj vtedy, keď sa snažíte zhodiť prebytočné kilá. Stačí si vybrať tú pravú! Podľa Lisy Youngovej, autorky knihy a zároveň odborníčky na výživu, je najlepšou čokoládou, ktorú si môžete dopriať počas chudnutia, tá, ktorú si najviac vychutnáte, ako sa píše na eatthis.com

Čítajte tiež: POVZBUDZOVAČE na tanieri: POTRAVINY, vďaka ktorým budete VLÁDAŤ, odmenou je vytrvalosť!

Zdravá čokoláda

Neznamená to však, že všetky čokolády sú zdravé. Youngová je stále presvedčená, že tmavá odroda je najzdravšia.

„Je to preto, že práve tmavá čokoláda obsahuje najvyššie hladiny antioxidantov vrátane polyfenolov, flavonolov a katechínov,“ konštatovala.

Ako uviedla, tieto antioxidanty pomáhajú chrániť bunky v tele pred voľnými radikálmi, ktoré spôsobujú srdcové choroby a rakovinu. Môžu tiež znížiť zápal a regulovať krvný tlak.

Sústreďte sa na chuť

Pre udržateľné chudnutie však doktorka Youngová radí svojim klientom konzumovať maškrty, ktoré im chutia. Ak si podľa nej doprajete svoje obľúbené jedlá, v skutočnosti vám pomôžu schudnúť. Tak sa nepripravíte o to, čo máte radi. Práve to často vedie k tomu, že ľudia prestanú jesť zdravo a začnú sa prejedať nezdravými jedlami.

Najlepšia ČOKOLÁDA na CHUDNUTIE
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Ak si doprajte, čo vám chutí, začnete sa sústrediť na kontrolu porcií a budete si viac vedomí toho, čo jete,“ tvrdí Youngová. 

Aj podľa Mayo Clinic je možné jesť obľúbené jedlá a napriek tomu chudnúť. Odborníci z kliniky odporúčajú, aby si ľudia vychutnávali samotnú chuť. Mnohokrát, najmä, keď sú ľudia hladní, majú tendenciu do seba jedlo doslova nahádzať. Nielenže ho rýchlo zhltnú, ani ho poriadne neochutnajú.

„Myslite na to, že z jedla treba mať aj pôžitok, takže si vychutnajte každé sústo,“ tvrdia.

Týka sa to aj čokolády! Čo radia odborníci? 

  • Sadnite si, dajte si jedno malé sústo do úst a dôkladne prežúvajte. 
  • Pred tým ako prehltnete, podržte zmes chvíľu v ústach a precíťte všetky chute, ktoré sa v nej nachádzajú. Od krémovej textúry, cez všetky prísady a celkovú sladkosť. 
  • Tento proces vám umožní skutočne si vychutnať to, čo dáte do úst. 

Zaujme vás: Z tejto SLADKOSTI zaručene SCHUDNETE: Bonusom je ochrana hrubého ČREVA pred chorobou!

Ak si budete viac všímať, čo máte na tanieri, začnete jesť pomalšie a s jedlom to nebudete preháňať.

„Vyberte si preto čokoládu, ktorá vám dá skutočný pôžitok, no zjedzte z nej maximálne 30 gramov, aby ste si udržali kalórie pod kontrolou," radí Youngová. 

Viac o téme: ČokoládaChudnutie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9