Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zázračné potraviny: Tieto sa vám neuložia do brucha!

Jedzte veľa ovocia a zeleniny a môžete privítať krásnu postavu bez tuku.
Jedzte veľa ovocia a zeleniny a môžete privítať krásnu postavu bez tuku. (Zdroj: profimedia.sk)

Postupne zhadzujeme kúsky oblečenia, preto sa čoraz viac zameriavame na svoju postavu. Hlavne brušná oblasť nás vie potrápiť! Aby sme znížili množstvo tuku uložené v tejto problematickej oblasti, mali by sme konzumovať určité potraviny.

Zelenina

Je všeobecne známe, že zelenina doslova ulahodí našej postave. Odporúča sa pri akejkoľvek diéte, či pri zdravom životnom štýle. Existujú však určité druhy zeleniny, ktoré sú pre vaše bruško ideálne! Dajte prednosť listovej zelenine ako je brokolica, zelené fazuľky, špenát a špargľa. Vďaka obsahu nerozpustnej vlákniny neprispievajú k zisku tuku v brušnej oblasti. V tele sa vláknina nestrávi na rozdiel od tukov alebo sacharidov.

Sacharidy

Pozor, sú rôzne druhy sacharidov! Uprednostnite celozrnné, kde patria ovsené vločky, hnedá ryža, celozrnný chlieb a sladké zemiaky. Keďže obsahujú veľa vlákniny, tiež vám preukážu svoju službu a neuložia sa vám do brucha. Väčšina z týchto potravín je zdrojom rozpustnej vlákniny, ktorá spôsobuje vyplavenie cholesterolu a nadbytku cukru v krvi z tela. Každý vie, že ak prijmete veľké množstvo cukru, vznikne vám z toho nielen pneumatika okolo brucha. Ak budete konzumovať potraviny s vysokým obsahom rozpustnej vlákniny, podporíte, aby telo neukladalo nevyužitý cukor ako brušný tuk.

Ovocie

Tak ako zelenina, aj ovocie by malo byť súčasťou vášho jedálnička. Sacharidy, ktoré sa nachádzajú v jablkách, grapefruitoch či pomarančoch sa vám tiež neuložia do brucha.

Potraviny s bielkovinami

Výborné sú potraviny s vysokým obsahom proteínov. Vajcia, chudé kuracie mäso, chudé hovädzie mäso, ryby a nízkotučné mliečne výrobky sú živočíšne bielkoviny, ktoré sa odporúčajú aj pri rôznych diétach či jednoducho pri strate hmotnosti. Navyše, vďaka nim si vybudujete svalové tkanivo. Čím viac svalstva máte, tým máte metabolizmus rýchlejší, čo vedie k zníženiu brušného tuku.

Patria sem taktiež orechy, fazuľa a celozrnné výrobky, ktoré predstavujú rastlinné zdroje bielkovín. Okrem vlákniny nájdete v nich množstvo vitamínov a minerálnych látok.

Významnú úlohu v tom, či sa vám bude ukladať tuk v brušnej oblasti, zohráva, koľko kalórií prijmete na dennej báze. Nestačí len zaradiť do jedálnička spomínané potraviny. Dôležitý je aj dostatočný pohyb!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9