Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najzdravšie jedlo na svete: Šokuje vás to, zelenina sem nepatrí

Aj keď sa pizza nepovažuje za práve zdravé jedlo, v Anglicku je to naopak.
Aj keď sa pizza nepovažuje za práve zdravé jedlo, v Anglicku je to naopak.

Pre všetkých, ktorí chcú schudnúť do plaviek, je tu dobrá správa. Talianskej kuchyne sa nemusíte vzdať. Profesor výživy Mike Lean vyviedol všetkých z omylu, že zelenina je najzdravšia. Prvé miesto zaujala pizza, ktorá obsahuje všetky potrebné živiny, vitamíny a minerálne látky, keďže na jej výrobu sa používajú morské riasy a mletá červená paprika.

Milovníci talianskej kuchyne si budú môcť pochutnať na najzdravšej pizzi na svete, ktorú vyrobil nutričný špecialista Mike Lean, pôsobiaci na univerzite v škótskom Glasgowe. S týmto nápadom prišiel po tom, keď zistil, ako sú obchody presýtené nezdravými polotovarmi, ktoré neobsahujú výživné látky a prispievajú len k obezite. Jeho pizza je vraj jediným jedlom na svete, ktoré je pripravené a zmrazené a k tomu bohaté na živiny.

"Nikto predo mnou neprišiel s takýmto jedlom, ktoré by obsahovalo potrebné živiny v správnom pomere. Som na to celom pyšný," povedal nadšene Lean v Liverpoolu na Európskom kongrese o obezite.

Je zdravšia ako šaláty

Analýzou sa dokonca zistilo, že je zdravšia ako šaláty v supermarketoch. A to stojí len vyše 3 eurá. Ostatné pizze majú väčšinou nízky obsah bielkovín a vysoký obsah sacharidov a tukov. Navyše im chýbajú vitamíny a minerály.

V čom je jedinečná?

Výnimočná je svojim zložením, obsahuje presne 47 živín, ktoré sú potrebné pre naše zdravie. Na rozdiel od nej, ostatné pizze majú veľa soli a tuku a sú bez vitamínov a minerálov. Táto pizza je zdrojom morských rias, ktoré obsahujú železo, zinok, vitamín B12 a jód. Tým, že sa pomelú a pridajú do cesta, nepotrebuje sa dochucovať soľou. Pizza je tiež bohatá na vitamín C, ktorý obsahuje paprika v paradajkovej zmesi.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9