Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

3 príznaky rakoviny, ktoré sa objavia RÁNO: Toto nemôžete zanedbať!

(Zdroj: GettyImages)

Ak cítite, že sa s vašim telom niečo deje, niečo nie je v poriadku a domáca liečba nezaberá, vždy je potrebné, aby ste s neutíchajúcimi ťažkostami obrátili na lekára či odborníka. Môže sa stať, že už s prvým otvorením očí budete cítiť, že nie ste vo svojej koži.

Rakovina je zákerné ochorenie, ktoré by však už v dnešnej dobe nemalo byť takým strašiakom. Pri skorej diagnostike lekári dokážu doslova zázraky. Lekárnik Abbas Kanani pre portál Mirror informuje o 3 príznakoch rakoviny, ktoré si môžete všimnúť hneď ráno. Samozrejme, ako doplnil, nemusia hneď indikovať rakovinu, no v prípade zdravia netreba nič riskovať.

Lekárnik tvrdí, že medzi znepokojivé príznaky, ktoré však veľa ľudí ignoruje, je ranný kašeľ. Vysvetlil však, že tuhí fajčiari často kašlú hneď po zobudení. Ak však kašeľ trvá viac ako dva týždne, mali by ste sa poradiť s lekárom. A to aj tí, ktorí nefajčia, kašeľ neradno podceňovať a nemusí sa vyskytnúť len pri chrípke či prechladnutí.

Medzi ďalšie príznaky, ktoré nie je dobré brať na ľahkú váhu, je silný pocit únavy aj po niekolko hodinovom spánku. "Je normálne, že sa ráno cítite trochu unavení, ale ak to pre vás nie je obvyklé alebo si všímate únavu trvajúcu počas celého dňa, mali by ste sa nechať vyšetriť," objasnil Kanani.

Ďalším znakom, na ktorý si treba dávať pozor, je, ak sa v noci potíte tak veľmi, že ráno nájdete mokrú posteľ. "Dajte si to skontrolovať u svojho praktického lekára, najmä, ak nočné potenie sprevádza únava, úbytok hmotnosti alebo modriny," dopĺňa lekárnik.

Viac o téme: Rakovina
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9