Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Brucho ako balón? LACNÝ trik vám ušetrí hanbu a zachráni črevá! Nezaplatíte ANI 1 EURO.

Nadúvanie vám na bruchu pridá aj 5 cm.
Nadúvanie vám na bruchu pridá aj 5 cm. (Zdroj: GettyImages)

Pocit nafúknutia a plnosti nám dokáže poriadne znepríjemniť deň. Okrem starostí, ktoré sú s nadúvaním spojené, nám môže sebavedomie kvôli väčšiemu brušku výrazne klesnúť. A to je to posledné, čo potrebujete na dôležitom pracovnom stretnutí či oslave, na ktorú ste sa pripravovali celé týždne. Avšak, existuje jednoduchý, chutný a lacný spôsob, s ktorým nad nadúvaním vyhráte!

Nadúvanie je nepríjemné, môže byť bolestivé a môže sa vám zdať, že ste za pár hodín pribrali aj 5 centimetrov v páse. Nenechajte sa však vyviesť z rovnováhy, s problémom sa dá účinne zabojovať. Odborník na zdravie Cory Rodriguez podľa portálu Mirror tvrdí, že medzi najčastejšie príčiny nadúvania patrí zápcha. Preto je rozhýbanie čriev kľúčové. No pozor, môže ju zapríčiniť aj stres či iné ochorenie.

"Ak sa veci v črevách dobre nehýbu a nevyprázdňujete sa správne, môže to ľahko viesť k nadúvaniu. Prvým krokom k nadúvaniu je pokúsiť sa ho bezpečne odbúrať! Existujú dva spôsoby, ako to najradšej robím ja, a to prostredníctvom potravín a doplnkov stravy," cituje Rodrigueza portál Mirror.

Nie nadarmo nám už staré mamy hovorili, že ovocie a zelenina sú základom dobrého a zdravého jedálnička. Tieto dary prírody totiž obsahujú vlákninu, ktorá vie s našim telom spraviť zázraky. Maliny, jablká, brokolica či dokonca celozrnné cestoviny obsahujú vlákninu, ktorá dokáže zatočiť s nafúknutým bruškom. Existuje však jedna potravina, ktorá ich všetky prevyšuje, pokiaľ ide o obsah vlákniny - zelený hrášok.

Výskumné štúdie ukázali, že zelený hrášok je plný rozpustnej vlákniny, ktorá pomáha zlepšovať zdravie čriev, podporuje ľahké trávenie a pravidelnú stolicu. Navyše, skoro 500 gramové vrecko zeleného hrášku si môžete v bežnom potravinovom reťazci kúpiť za necelé euro. Hrášok je skvelý aj v tom, že ho môžete kombinovať s viacerými jedlami. Pridajte ho do polievky, k dusenému mäsu, k cestovinám, do smoothie… Možnosti sú takmer nekonečné.

Okrem toho, že potraviny bohaté na vlákninu pomáhajú pri zápche, predlžujú pocit sýtosti a potenciálne môžu pomôcť pri chudnutí. Strava bohatá na vlákninu sa spája aj s nižším výskytom srdcových ochorení.

Viac o téme: NafukovanieTravenieNaduvanieVlaknina
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9