Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vďaka týmto PRÍRODNÝM prostriedkom sa zbavíte zadržiavaných tekutín: Kilá pôjdu DOLE a opuchy ZMIZNÚ!

(Zdroj: GettyImages)

Sem tam sa to stane každému. Za opuchom a výzorom, akoby ste pribrali, nemusia byť hneď kilá navyše. Možno len zadržiavate tekutiny.

Cítite sa ako balón, oblečenie je vám tesné a nedokážete si navliecť prstene? Nemusíte okamžite začať s diétou. Možno vás trápi úplne iný problém, ako je zvyšujúca sa váha, uvádza sa na steptohealth.com. Možno jete príliš veľa soli, máte preťažené obličky, trpíte hormonálnou nerovnováhou alebo jednoducho nevylučujete správne tekutiny. Našťastie, existujú prírodné prostriedky, ktoré vás tohto neduhu zbavia. Môžete po nich siahnuť skôr, ako sa uchýlite k užívaniu diuretík. Sú bezpečné a nemajú žiadne nepriaznivé účinky. Ak sa budete držať týchto rád, zbavíte sa ťažkostí a opuchov za krátky čas. Čo z prírody zaberá?

1. Cibuľa na zadržiavanie tekutín

To, čo budete počas mesiaca jesť najviac, je cibuľa. Liečivá potravina, ktorá sa od staroveku používa ako silné diuretikum a protizápalové činidlo. Výrazne tiež zlepšuje stav zapálených obličiek. Má veľmi mierny vplyv na organizmus, a preto nemá žiadne nepriaznivé účinky.

Ako teda použijete cibuľu v boji so zadržiavanými tekutinami? Každý deň budete konzumovať cibuľový vývar. Ak si pripravíte veľký hrniec, nebudete ho musieť variť každý deň.

Lepšiu chuť mu dodáte, ak do neho pridáte morskú vodu. Nájdete ju v obchodoch so zdravou výživou. Nielenže nemá negatívny obsah sodíka, ale pomáha aj odstraňovať prebytočnú tekutinu z tela. Preto ju odborníci odporúčajú ako náhradu štandardnej kuchynskej soli.

Ingrediencie:

- 2 litre vody

- 3 veľké cibule

- 1 šálka morskej vody

 

Najprv si nakrájajte cibuľu a varte ju vo vode aspoň pol hodiny. Ak chcete, môžete polievku dochutiť trochou citrónovej šťavy. Tento vývar by sa mal konzumovať počas dňa, ale oddelene od jedla. Najlepšie je vypiť ho pol hodiny pred jedlom. Uvarenú cibuľu potom môžeme použiť na prípravu zeleninových krémov a omáčok.

2. Jeden grapefruit denne

Grapefruit je vysoko čistiace citrusové ovocie, ktoré prospieva obličkám aj pečeni. Preto sa odporúča počas 30-dňovej kúry zjesť jeden denne. Najlepšie ráno nalačno pred raňajkami alebo pred spaním po večeri. Ak je pre vás chuť príliš horká, pridajte trochu škorice a medu.

3. Rastlinné liečivky

Existujú dve bylinky, ktoré zosilňujú diuretické účinky tejto kúry. Sú to zelený čaj a praslička roľná.

Zelený čaj pomáha telu zbaviť sa prebytočného tuku. Má mierne povzbudzujúce účinky a bolo preukázané, že aj protirakovinové vlastnosti. Okrem toho, že je praslička diuretická, znižuje tiež zápal obličiek a zlepšuje zdravie vlasov, pokožky a nechtov vďaka obsahu oxidu kremičitého. Môžete ich konzumovať vo forme čaju, ale ak nemáte chuť piť ďalšie tekutiny popri cibuľovom vývare, môžete ich užívať ako doplnok vo forme kapsúl alebo tabliet.

Potraviny, ktoré zhoršujú zadržiavanie tekutín

Ak vás trápia nepríjemné opuchy a rozhodnete sa pre prírodnú liečbu, je dôležité, aby ste sa vyhýbali akýmkoľvek potravinám, ktoré môžu poškodiť obličky a spôsobiť väčšie zadržiavanie vody. Najhoršie pre vás sú:

- soľ, pri varení môžete použiť trochu morskej soli, ale vyhnite sa kuchynskej

- predvarené alebo vyprážané jedlá

- konzervované potraviny

- káva

- sóda

Teplo pre obličky

Najdôležitejším orgánom v tele na boj proti zadržiavaniu tekutín sú obličky. Keďže ich zdravie je úzko späté s úrovňou energie, často trpia vo veľmi chladnom počasí a najčastejším príznakom je bolesť v krížoch. Či už túto bolesť pociťujete, alebo nie, dobrým zvykom je aplikovať každý večer trochu tepla na oblasť, približne v strede chrbta. Pred spaním na dané miesto priložte nahrievaciu podložku na 15 až 30 minút.

Pri užívaní diuretík buďte opatrní

Predtým, než začnete užívať diuretiká, vyskúšajte najskôr silu prírody. Lieky totiž môžu mať vedľajšie účinky, ako je nadmerná citlivosť alebo nervozita. Ak ich užívate na predpis, je dobré jesť veľa potravín bohatých na draslík, napríklad paradajky, zeleninové bujóny a banány.

 

Viac o téme: OblickyDiuretikaZadrziavanie tekutin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9