Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sex v horúčavách má svoje pravidlá: S týmto nikto nerátal!

Užívajte si milostné radovánky aj v lete.
Užívajte si milostné radovánky aj v lete. (Zdroj: thinkstock.com)

Ak vás v horúcich dňoch prepadne vášeň, nie je dôvod túžbu potláčať. Teplejšie počasie priam praje milovaniu a milostným vzťahom. Sexuálne radovánky v lete však so sebou prinášajú možné riziká, preto treba byť opatrní!

Počas horúceho leta sa môžu teploty vyšplhať vysoko. Počas tridsiatich piatich stupňov Celzia sa už človek cíti nekomfortne, je unavený, malátny a v takýchto dňoch má problémy vôbec niečo urobiť. Zvládne však ľudský organizmus posteľné radovánky so svojou polovičkou, keď ortuť teplomera stúpa nebezpečne vysoko?

Čo sa deje s telom?

Pohlavný styk možno prirovnať k takej záťaži, akou je rýchla chôdza po schodoch do druhého poschodia. Ak zvládnete vybehnúť po schodoch v horúčave úplne bez problémov, zvládnete aj milostné radovánky. Napriek tomu by si mal každý dávať pozor za dverami spálne. Keď je vonku príliš teplo, organizmus sa prehrieva a snaží sa ochladzovať. Krv hustne a srdce, obličky a iné orgány musia vynaložiť viac námahy, aby fungovali tak, ako majú. Viac sa potíme a hrozí nám dehydratácia. Aj preto sme bez energie a niekedy máme problém spraviť aj jednoduchý úkon.

Aj keď sex je príjemný a koniec koncov aj zdraviu prospešný, ide o ďalšiu záťaž. Pri ňom sa ešte viac spotíme. Riziko dehydratácie je teda väčšie a s ním aj možnosť kolapsu. Pri sexuálnej aktivite v horúčavách sa nám zrýchľuje tep a zvyšuje napätie vo svaloch, takže sa vyčerpáte veľmi skoro. Netreba podceňovať svoje sily!


Dal si na ruku zubnú pastu a obviazal obväzom: Výsledok vás zarazí!


Ako si uži sex aj v horúčavách?

Nemusíte sa úplne vzdávať intímnych chvíľ so svojím partnerom. Aby ste však predišli možným zdravotným komplikáciám a nechcete, aby sa milostné radovánky kvôli tomu predčasne skončili, stačí len dodržiavať pár zásad. Doprajte si sex radšej skoro ráno alebo v noci, kedy je chladnejšie. Fľašu s vodou je dobré v lete nosiť všade so sebou. Majte ju aj pre istotu na nočnom stolíku, čím zabránite dehydratácii organizmu. Na škodu nie je ani osviežujúca voda z rozprašovača alebo mokrý uterák, či ventilátor, obrátený nie priamo na vás, ale na stenu.

V sexe je dobré striedať aktívnu a pasívnu úlohu. Aspoň ani jeden z vás neodpadne od vyčerpania. Výborné sú aj krátke prestávky využité na nežné maznanie. Čo takto vyskúšať radovánky s kockami ľadu? Vzrušujúce a navyše v lete aj príjemne osviežujúce!

Je voda lepšou alternatívou?

Keď nám kropaje potu stekajú po tvári i celom tele, zdá sa lepší nápad, zašantiť si skôr v osviežujúcej vode ako na súši. Milovanie v bazéne alebo pri jazere by sa mohlo zdať v lete priam ideálne. Aj v tomto prípade treba byť ostražitý. Hlavne ženy to nemajú ľahké. Vo vode sa totiž nachádza množstvo mikroorganizmov a baktérií. Preto si ľahko môžu odniesť infekciu alebo zápal. Horšie je to v prírodných vodách, ktoré bývajú často znečistené a môže byť v nich prítomná baktéria E- coli. Jej kmene sú patogénne a môžu spôsobiť množstvo nepríjemných zdravotných problémov, vrátane zápalu močových ciest a hnačiek.

Dávajte si pozor, na akom mieste v prírode si užijete romantickú chvíľku. Radšej stavte na starú osvedčenú klasiku – posteľ. No na rozdiel od iných ročných období, tentokrát aj s väčšou opatrnosťou. 

Čítajte tiež: Pijete pravidelne vodu? Nemusí ísť o záruku zdravia, ak toto stále robievate!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9