Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neodmietajte sex: Neskutočné, ako sa vám môže vypomstiť celibát!

Odmietanie sexu sa môže prejaviť na vašom zdraví.
Odmietanie sexu sa môže prejaviť na vašom zdraví. (Zdroj: thinkstock.com)

Príjemne spestrí intímne chvíľky s partnerom a zlepší náladu! Takú silu má sex, ktorý jednoznačne patrí medzi zdravé návyky. Preto sa jeho dlhodobá absencia môže nepríjemne prejaviť na našom zdraví i psychike.

Pozrite sa, čo sa deje s naším telom, ak sa zrieknete akéhokoľvek druhu sexuálnej aktivity:

1. Priúzka len zo stresu?

Podľa Dr. Marka Lawtona z britskej Asociácie pre sexuálne zdravie existuje jeden z veľkých mýtov, ktorý panuje medzi ženami. Majú z neho strach, pritom ide len o jeden veľký nezmysel. Nežnejšie pohlavie sa bojí, že ak by dlhšiu dobu nemali sexuálny styk, zúži sa im pošva. Ak aj majú pri sexe pocit, že sú tam dole priúzke, podľa odborníka ide len o stres. Pri sexe je dôležité sa úplne uvoľniť a zrelaxovať. Taktiež nezabúdajte na predohru a pomôže aj lubrikačný gél. Vplyvom stresu môžu byť svaly stiahnuté a tým aj pohlavný styk bolestivejší.

2. Pocit väčšej depresie a úzkosti

Milovanie má veľký vplyv na naše zdravie. Taktiež aj na to psychické. Počas sexuálneho styku i po ňom sa z tela uvoľňujú endorfíny – hormóny šťastia, ktoré sa postarajú o vašu pohodu. Tieto hormóny sú mimoriadne prospešné, znižujú riziko vzniku depresie a úzkosti. Budete mať lepšiu náladu a kútiky úst budú smerovať nahor. Preto je možné, že pri dlhšom nedostatku sexu, budete mrzutejší, náladovejší a nebudú chýbať ani pocity úzkosti. Dokonca aj jedna štúdia dokázala, že ľudia, ktorí mali sex pravidelne, lepšie reagovali na stres a mali znížené riziko depresie v porovnaní s tými, ktorí len masturbovali alebo nemali žiadnu sexuálnu aktivitu. Pohlavný styk sa teda spája s lepšími psychologickými i fyziologickými funkciami, ako potvrdil Stuart Brody z University of Paisley.

3. Znížené riziko vzniku sexuálne prenosných ochorení a infekcií močových ciest

Je prekvapivé, že riziko pohlavne prenosných chorôb sa dramaticky zníži po tom, čo stopnete so sexom. U niektorých žien, ktoré si sťažujú na neznesiteľnú a pálčivú bolesť, ktorú spôsobujú infekcie močových ciest, môže byť práve sex hlavnou príčinou.

3. Nízke libido

Ak máte nízky sexuálny apetít, dochádza k poklesu hormónov v tele, ktoré majú na svedomí okrem iného aj sexuálnu túžbu. Nebudete mať takú chuť na sex. Príkladom je nízka hladina testosterónu u mužov, ktorá znamená nižšiu túžbu.

4. Zvýšená citlivosť na bolesť

Je zaujímavé, že život bez sexu taktiež dokáže zmeniť vnímanie bolesti. Navyše, ak majú ženy po dlhšom čase sex, môže byť pre nich nepríjemný až bolestivý.

5. Hrozí erektylná dysfunkcia

Pre mnohých mužov je erektylná dysfunkcia doslova nočnou morou. Jedna štúdia potvrdila, že muži, ktorí mali pohlavný styk menej ako raz týždenne, mali dvakrát väčšiu pravdepodobnosť vzniku problémov s dosiahnutím erekcie.

Čítajte tiež: Všetci si myslia, že je zdravá: Šokujúca pravda o zelenine, ktorá zmení váš pohľad na ňu!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9