Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ochránia pred krutou zimou: O pančuchy by ste sa mali starať, inak vám hrozí toto!

Pančušky by ste mali prať tak často, ako je to možné. Zachytávajú sa na nich baktérie, ktoré môžu ublížiť. Zobraziť galériu (2)
Pančušky by ste mali prať tak často, ako je to možné. Zachytávajú sa na nich baktérie, ktoré môžu ublížiť. (Zdroj: thinkstock.com)

Pančuchy sa stávajú počas zimy najlepším priateľom nie len detí, ale aj dospelých. Meteorológovia predpovedajú kruté zimy, preto ich máme radšej v zásobe, keby prišlo k najhoršiemu. Ako sa o ne správne starať? Kedy ste tie svoje naposledy oprali?

Živná pôda pre baktérie

Mnohé ženy sa k pančuškám správajú ako k bežnej spodnej bielizni. Dajú ich oprať s podprsenkami, so spodnou bielizňou či s ponožkami bez toho, aby sa zaoberali tým, čo sa na ich povrchu deje.

Pančuchový tovar je totiž vyrobený zo syntetických zmesí a materiálov, vrátane nylonu. Takéto textílie udržiavajú teplo a vlhkosť, čo je ideálny priestor pre rozvoj baktérií či rast kvasiniek. Zdravie ohrozujeme aj vtedy, ak nosíme pančucháče v spojení s inou bielizňou ako je bavlnená.

K všetkým problémom prispieva aj vlhké prostredie. Tým, ako tesne máme pančušky pri pokožke, môže vzniknúť akné.

„Pot, ktorý sa na pokožke drží dlhšie, pretože sedíme, vedie k premnoženiu baktérií, tie zase zhoršujú akné,“ povedal dermatológ Carlos Charles.

Tieto zdravotné problémy vás môžu postihnúť najmä ak nosíte pančušky počas dňa, keď sa veľmi potíte. K zhoršeniu môže prísť v momente, ak takéto pančušky oblečiete aj na druhý deň bez toho, aby ste si ich oprali.

Ako sa starať o túto jemnú bielizeň?

Silonkové pančušky sú jemnou tkaninou, ktorú ak nechcete zničiť po jednom použití, zaslúži si dostatočnú starostlivosť. Mechanické pohyby práčky ich môžu jednoducho zničiť či poškodiť.

  • Vždy je lepšie mať niekoľko pančúch v zásobe. Nie sme nútení používať jeden pár stále dokola, môžeme ich medzi praním striedať.
  • Pozor by sme si mali dávať na inštrukcie, ktoré sú na štítku krabičky. Tá nás totiž upozorňuje nato, ako máme s týmto jemným doplnkom zaobchádzať.
  • Miesto prania s inými vecami, ako rifle, košele či mikiny by sme bielizeň spolu s pančuškami prať v špeciálnom vrecúšku, ktoré sa dá kúpiť v obchode so spodnou bielizňou.
  • Pančušky nepatria do sušičky, bielizeň by mala ideálne visieť na šnúre, či na rovnomerne na stojane na bielizeň

Ak by ste si chceli spodnú bielizeň prať v rukách, máme tu jeden video návod.

Čítajte tiež: Budíček lepší ako citrónová voda? Neuveríte, čo s vami spraví kokosová voda každé ráno!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9