Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena si dáva gumičku na dva prsty na nohe: Dôvod vás inšpiruje!

Vysoké opätky robia ženskú nohu štíhlejšiu a krajšiu, no spôsobujú bolesti a zdravotné problémy.
Vysoké opätky robia ženskú nohu štíhlejšiu a krajšiu, no spôsobujú bolesti a zdravotné problémy. (Zdroj: thinkstock.com)

Čo ženy neurobia pre krásu? Vedia, že topánky na vysokom opätku robia nohy dlhšie a štíhlejšie. Žena je tak príťažlivejšia pre opačné pohlavie a cíti sa sexy. Bohužiaľ, táto krása však prináša i svoje obete... Často je nosenie vysokých opätkov veľmi nepohodlné a spôsobuje bolesti.


Preferujú ich tie, ktoré nenarástli do svojej vysnívanej výšky a túžia po pár centimetroch navyše, ale i ostatné, ktoré vďaka niekoľkocentimetrovým skvostom kilá v momente "vizuálne" stratia. Aby toho nebolo málo, topánky na vysokom opätku dodávajú ženskej nohe náboj afrodiziaka. No kto by odolal?

Za krásu sa však musí trpieť. Vedia o tom nositeľky týchto sexy topánok, ktoré im neraz spôsobujú bolesti. Neznesiteľné sú hlavne v prípade, ak ide o novú obuv, ktorú ste ešte nemali na nohe. Keďže sa jej väčšina žien pre to nechce vzdávať, boli by vďačné za šikovný trik, ktorý by fungoval a zmiernil bolesti chodidiel.

Trik, po ktorom sa vám uľaví

Výskumníci objavili niečo, vďaka čomu pocítia ženy obrovskú úľavu od bolestí a zároveň si budú môcť vychutnať chôdzu v sexi topánkach. Medzi tretím a štvrtým prstom na nohe sa nachádza nerv, ktorý pri nosení vysokých opätkov spôsobuje bolesť. Údajne pomôže, ak si jednoducho okolo týchto dvoch prstov oblepíte lepiacu pásku či upevníte ich gumičkou. Bolesť pri chôdzi vo vysokých opätkoch pociťujete preto, lebo nervy sú oddelené, čo je tá príčina. Takto by sa vám malo lepšie chodiť a nepohodlie bude preč!


Do tejto nezvyčajnej zmesi si namočila nohy: Z výsledku padla na zadok!


Pozrite sa na nižšie priložené video, kde žena ukazuje 6 spôsobov, ako odstrániť bolesť pri nosení vysokých opätkov:

Striedajte obuv

Vysoké opätky by ste i napriek tomu nemali často nosiť. Okrem bolestí môžu spôsobiť aj iné vážnejšie zdravotné problémy ako skrátenie lýtkových svalov, pokrivenie prstov či dokonca bolestivú krčnú chrbticu. Upozorňuje na to aj doktor Entst Helmut, ortopéd na klinike v Hamburgu, podľa ktorého sú niekoľkocentimetrové opätky záťažou pre celú kostru. "Zvyšuje sa tlak na spodnú časť chodidla, ktoré nesie veľkú časť telesnej hmotnosti. Svaly na nohách, bokoch a chrbtové svalstvo majú viac práce s udržiavaním rovnováhy.“  Tým, že vzniká väčší tlak na prednú časť nohy, sa prsty stláčajú dohromady, kolena sú preťažené a chrupavky sa rýchlejšie opotrebúvajú.

Noste radšej topánky s opätkami nižšími ako 7 centimetrov. Nohe však prospieva rôznorodosť obuvi. Alebo uprednostnite topánky na platforme, ktoré nohe vytvárajú lepšiu oporu.

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak zjete tri datle denne? Takto zareaguje vaše telo!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9