Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ako sa odborníci udržujú v zdraví cez vianočné sviatky? Jedinečné rady!

Buďte fit a cí5te sa dobre vo svojej koži aj počas Vianoc! Zobraziť galériu (4)
Buďte fit a cí5te sa dobre vo svojej koži aj počas Vianoc! (Zdroj: profimedia.sk)

Kapustnica a cukrovinky jednoducho patria k Vianociam! Nemali by sme však zabúdať na dostatok kvalitného spánku, ktorý nás vzpruží. Aj to si myslia odborníci – dermatologička z dermatologicko-laserového centra MUDr. Adriana Tomeková a výživový poradca Ing. Libor Javro.


Pozrite sa, čo radia odborníci, ako byť fit počas vianočných sviatkov!

MUDr. Adriana Tomeková je
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TOMAR)
Dermatologička MUDr. Tomeková

„Počas sviatkov by sme si mali dopriať predovšetkým dostatok kvalitného spánku, ktorý môže mať na naše zdravie zázračné účinky. Dobije nás životnou silou, elánom a radosťou. Dokonca podporí túžbu tvoriť a myslieť kreatívne. Spánok regeneruje na úrovni tela aj mysle.

Keď sa povie slovo Vianoce, u väčšiny z nás dokonale funguje Pavlov reflex. A to doslova, keď nám pri pohľade na vianočné dobroty začnú tiecť sliny. Práve nadmerné prejedanie však môže ohroziť naše zdravie a dostať nás do nepohody. Naše telo totiž počas bežných pracovných dní nie je zvyknuté na nadmerný prísun jedla. Pozor, aby sme mu počas sviatkov nespôsobili chutnými pokušeniami šok. Samozrejme, treba si dopriať, ale s mierou. V opačnom prípade radosť z dobrého jedla vystrieda nepríjemná

Sviatočný čas je ideálny na dlhšie prechádzky na čerstvom vzduchu. Zvlášť pre tých, ktorí väčšinu času trávia pri pracovnom stole vždy v rovnakej polohe. Po dobrej večeri si teda vychutnajte romantickú prechádzku. Určite vám prospeje.

Keďže v tomto období máme času nazvyš, prečo ho nevyužiť na starostlivosť o seba? Doprajte si wellness a ak sa vám nikam nechce, urobte si ho doma. Domáce pleťové masky, kúpeľ s kvalitným prírodným éterickým olejom. To všetko vás nabije energiou a vášmu telu prinesie ozdravenie.

Čo je však najdôležitejšie, Vianoce by mali byť sviatkom pohody, ktorá je najlepším liekom aj prevenciou. Práve stres sa totiž vo veľkej miere podieľa na mnohých chorobách. Spomaľte tempo a doprajte si pohodu.“

AA Deo Woman Antiperspirant s 24-hodinovou účinnosťou obsahuje kašmír, ktorý regeneruje, vyhladzuje a hĺbkovo hydratuje pokožku. Účinne zabraňuje poteniu!

Výživový poradca Ing. Libor Javro

Takto sa udržiava vo forme nutričný špecialista:

Ing. Libor Javro bude
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Libor JAvro)

„Ja osobne sa snažím v priebehu celého roka udržiavať pestré a vyvážené stravovanie, ktoré napomáha môjmu organizmu dosahovať optimálne výsledky či už v zdraví, pohode a športového výkonu. Preto je absolútne normálne, že počas sviatkov si doprajem niektoré tradičné jedlá ako je napr. kapustnica alebo napečené cukrovinky od mojej starej mamy. Avšak tiež nemôžem zabudnúť, že počas sviatkov mám omnoho viac voľného času pre seba, teda sa aj automaticky viac pohybujem a venujem  športovej aktivite. Teda ak by som mal povedať príklad pre tých, čo si cez Vianoce doprajú o niečo viac energetických potravín, nemajú zabúdať na svieži pohyb a samozrejme po sviatkoch nabehnúť do zdraviu prospešného stravovania.“

"Taktiež želám všetkým čitateľom vysetrenia.sk pohodové a krásne sviatky vianočné a šťastný Nový rok 2015."

 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9