Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Sekundové tipy na predĺženie a skvalitnenie života: Nezaberú veľa času, pritom sú účinné!

Každý deň stačí ak zmeníte i tú najmenšiu drobnosť a budete zdravší a šťastnejší.
Každý deň stačí ak zmeníte i tú najmenšiu drobnosť a budete zdravší a šťastnejší. (Zdroj: photl.com)

Každý deň môžete zmeniť jednu vec, vďaka ktorej budete plnohodnotnejšie žiť. Ráta sa i tá najmenšia zmena, ktorá vás posunie dopredu a vďaka ktorej sa budete cítiť hneď lepšie a budete zdravší!

Dajte si o cigaretu menej

Hlavnými rizikovými faktormi kardiovaskulárnych ochorení je okrem iného fajčenie tabaku. Ak sa chcete dožiť svojich vnúčat, mali by ste stopnúť fajčenie cigariet. Skúste si jeden deň zapáliť o jednu cigaretu menej ako obvykle. Každá malá zmena, vrátane tejto, môže pomôcť vášmu telu a zdraviu. Skúste si klásť na seba postupne vyššie nároky, jeden deň bez cigarety, druhý deň bez dvoch, ďalší bez troch... Až napokon krabička cigariet poputuje do koša! Nielenže ušetríte, ale budete sa cítiť lepšie a svoj život si predĺžite o niekoľko rokov.

Nalejte si pohár červeného vína

Po vypití tohto moku budete okamžite v duševnej a telesnej pohode a po strese nebudú ani len stopy. Taktiež sa vám zníži krvný tlak. Svoje o tom vedia Francúzi, ktorí vďaka striedmemu pitiu vína majú najmenej srdcovo-cievnych ochorení v Európe. Práve vysoký krvný tlak býva spúšťačom srdcových ochorení. Svoje telo si vďaka nemu doplníte o resveratol, ktorý sa považuje za tajomstvo dlhovekosti.

Ponaťahujte sa

Sedíte hodiny denne za počítačom? Robte si pravidelne prestávky, počas ktorých sa poriadne ponaťahujte a trochu sa poprechádzajte. Nezaberie vám to veľa času. Vďaka tomu sa hneď budete cítiť lepšie a „ožijete“, ak ste boli predtým unavení a malátni. Pravidelným naťahovaním znížite riziko srdcovocievnych ochorení a obezity.

Začnite deň so zeleným čajom

Šálka horúceho čaju znižuje riziko rakoviny obličiek. Ak si vyberiete zelený čaj, ani neviete, ako veľmi pomôžete svojmu telu!  Je bohatý na antioxidanty, už jedna šálka vás môže zbaviť škodlivín, ktoré sú v tele usadené. Taktiež pôsobí ako skvelý prostriedok na zabránenie starnutia a lepšiu kondíciu. Ak ho budete pravidelne piť, zlepší sa vám kvalita pleti a vrások budete mať menej. Šálka zeleného čaju vás okamžite vzpruží a a povzbudí vašu myseľ. Dajte prednosť radšej sypanému čaju, ako vo vrecúškach.

Majte budík pravidelne nastavený

Koľko hodín by sme mali spať? O tejto téme sa už veľa popísalo. U každého je tento čas individuálny. Všeobecne platí, že dospelý človek by nemal spať menej ako 6 hodín a viac ako 9 hodín denne. Dôležitá je aj pravidelnosť, každý deň zaspávať a zobúdzať sa v rovnakú hodinu. Vďaka tomu budete na druhý deň fungovať normálne, nebudete unavení, zvýši sa vaša výkonnosť a celkovo budete plní energie. Taktiež vaše metabolické procesy budú zdravo fungovať.

Otvorte si cudzojazyčnú knihu

Kľúčom k dlhému a šťastnému životu je dobre fungujúci mozog. Učte sa preto jazyky. Štúdie ukázali, že schopnosť hovoriť dvoma a viac jazykmi, výrazne spomaľuje nástup demencie a Alzheimerovej choroby. Nikdy nie je neskoro otvoriť zaprášenú knihu nemčiny a trochu potrápiť svoj mozog!

Chcete ďalšie tipy, ako si predĺžiť život? Prečítajte si na Vyšetrení tajomstvo dlhovekosti od odborníka na rakovinu!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9