Zatajovaná príčina rakoviny: Pravý dôvod, prečo vyhasínajú ľudské životy

Chemoterapia nie je vhodná pri liečbe rakoviny.
Zdroj: flickr.com
2013-12-27 15:30:00

Vedci a lekári z celého sveta sa neustále snažia objaviť liek na rakovinu, ktorý by zachránil milióny ľudských životov. Nedávno sa však objavila informácia, že vraj už 90 rokov vieme, čo je jej príčinou a ako ju liečiť.

Internetom sa šíri správa, že základná príčina rakoviny bola objavená ešte pred rokom 1923. Bohužiaľ, vie o nej len malé množstvo ľudí. Ako uvádza portál Osud.cz, táto pravda je totiž vraj veľmi dôsledne „ututlaná“.

Pozrite sa, o čo ide:

Zakyslenie organizmu

Už v roku 1931 prišiel nemecký lekár a vedec Otto Heinrich Warburg s prevratným objavom. Za to, že podrobne opísal, čo je za vznikom zákernej choroby, dostal Nobelovu cenu. Tvrdí, že rakovina je len vonkajším výsledkom a prirodzenou reakciou buniek každého živočíšneho i rastlinného tela na nefyziologické stravovanie a zároveň veľmi nezdravý spôsob života.

Nefyziologickým stravovaním sa myslí preferovanie prevažne varenej stravy, ktorá organizmus nadmerne okysľuje. Keď je prostredie kyslé, z buniek vytlačuje predovšetkým kyslík. A naopak, ak je v bunkách nedostatok kyslíku, vytvára nadmerne kyslé prostredie. Ak ste zakyslení, vášmu organizmu chýba kyslík a keď vám chýba kyslík, tak máte zakyslený organizmus.

„Nedostatok kyslíku a zároveň zakyslenie organizmu sú dve strany mince: ak má niekto jedno, má automaticky i to druhé. Ak odoberiete zdravej bunke len 35 % jej kyslíku, dokážete z nej urobiť rakovinovú bunku už za dva dni. Všetky normálne bunky majú totiž relatívne značnú potrebu kyslíku, avšak nádorové bunky môžu žiť i úplne bez nej. To je železné pravidlo bez akejkoľvek výnimky,“ tvrdil MUDr. Warburg.

Nádoru sa darí v kyslom prostredí

Tkanivá s nádorom sú veľmi kyslé a tie zdravé sú mierne zásadité. Otto Heinrich Warburg napísal dielo „Metabolizmus nádoru“, kde uvádza, že všetky karcinogénne formy spĺňajú dve základné podmienky. Prvou je zvýšenú kyslosť tkanív a krvi a zároveň značnú hypoxiu, čo je akútny nedostatok kyslíku pre zdravý metabolizmus bunky.

Nemecký lekár učinil prelomový objav. Zistil, že nádorové bunky nevdychujú kyslík a v prítomnosti vysokých koncentrácií kyslíku ani nemôžu prežiť. Prežijú len v prostredí bez kyslíku a len s pomocou glukózy v krvi. Rakovinový nádor je len prirodzený obranný mechanizmus. Bunky ho používajú v krajnej núdzi, aby prežili v kyslom prostredí, v ktorom je nedostatok kyslíku.

Dôležité je pH

Platí, že zdravé bunky žijú len v mierne zásaditom prostredí, ktoré je bohaté na kyslík. Nádorovým bunkám sa zase darí v kyslom prostredí bez kyslíka. Ak máte zásaditý organizmus, je to výsledok toho, čo jete.

Hneď, ako vám vytrávi, potrava v tele vytvára podmienky buď pre kyslosť či zásaditosť. Kyslosť a zásaditosť potravín sa vyjadruje pomocou pH stupnice od 0 do 14. Od 0 do 7 ide o prostredie kyslé a od 7 do 14 zásadité. Keď je pH 7, ide o neutrálne prostredie. Aby mohli bunky zdravo fungovať, potrebujú ľahko zásadité pH, teda málinko nad 7.

Čo ak ste chorí a máte nádor?

Ak nechcete dostať rakovinu, je dôležité sa zdravo stravovať. Ako tvrdí MUDr. Warburg, nie je možné, aby človek, ktorý sa stravoval zdravo, dostal rakovinu. Je dôležité poznať potraviny, ktoré sú zásadotvorné a kyselinotvorné. Ak bývate často chorí, postarajte sa o to, aby bola vaša strava zásadotvorná a to aspoň 80 %.

Máte v tele nádor? Nezúfajte. Snažte sa v tele vytvoriť postupne zásadité prostredie. Vhodná strava, pravidelné cvičenie, vyhýbanie sa stresu a doplňovanie chlorofylu – aj tak sa dá liečiť rakovina.

Kyselinotvorné potraviny

  • Rafinovaný cukor a jeho deriváty. Jeho pH je až 2,1 (veľmi kyslé).
  • Mäso (takmer všetky druhy).
  • Výrobky živočíšneho pôvodu – mlieko, syry, smotana, jogurty atď.
  • Rafinovaná soľ.
  • Rafinovaná múka a všetky jej deriváty: cestoviny, torty, sušienky apod.
  • Chlieb.
  • Margaríny.
  • Kofeín.
  • Alkohol.
  • Tabak.
  • Všetky konzervované potraviny, ktoré obsahujú umelé chemické konzervanty, farbivá, arómy, stabilizátory atď.
  • Antibiotiká a takmer všetky priemyselne vyrábané preparáty a lieky.

Zásadotvorné potraviny

  • Surová zelenina. Aj keď niektoré majú kyslú chuť, v tele sa menia a stávajú sa zásaditými.
  • Ovocie. Ani v tomto prípade sa nenechajte zmiasť kyslou chuťou niektorých druhov ovocia. Napr. citrón dosahuje v tele vysoký stupeň zásaditosti.
  • Mandle.
  • Celozrnné obilniny. Vynikajúce je hlavne proso. Ostatní obilniny sú však ľahko kyslé. Keďže správna strava by mala obsahovať aj určité percento kyselín, je dobré zaradiť do jedálnička trochu týchto obilnín. Konzumujte ich uvarené!
  • Prírodný med.
  • Chlorofyl. Ten obsahujú zelené rastliny, ktoré nie sú nijakým spôsobom upravované.
  • Voda.
  • Cvičenie. Dostatočne rozvádza nadýchaný kyslík po celom tele. Preto je pohyb dôležitý a pomáha udržiavať zásaditosť organizmu.

Chemoterapia zhoršuje kyslosť

Chemoterapia je najbežnejšou formou liečby rakoviny. Sprevádzajú ju však nepríjemné vedľajšie účinky ako vypadávanie vlasov, telesná slabosť, bledosť pokožky,  zvracanie atď. Podľa nemeckého vedca je to spôsobené okyslením tela, ktoré má na svedomí chemoterapia. Údajne to je pravý dôvod toho, prečo má chemoterapia negatívne účinky na ľudský organizmus. Organizmus tak veľmi okysľuje, že telo musí siahnuť hlboko do svojich zásaditých rezerv. Musí pritom obetovať hlavne zásadotvorné minerály ako vápnik, draslík a horčík. Tieto sú pre telo veľmi dôležité a nachádzajú sa v zuboch, nechtoch či vlasoch.

Tieto všetky tvrdenia uvádza portál Osud.cz.

Ako dosiahnuť optimalizáciu príjmu zásad a kyselín v potrave? Stravovací program v knihe Zázračné pH vám upevní a obnoví vaše zdravie!

2013-12-27 15:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Flickr.com  |  Zdroj: osud.cz, oxygenhealth.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia