Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Revolučná liečba cukrom: Urýchľuje hojenie rán a znižuje bolesť

Kryštálový cukor je výborný na liečbu rán.
Kryštálový cukor je výborný na liečbu rán.

Koniec bolestí a zdĺhavému hojeniu rán! V nemocnici v Birminghame sa najnovšie pacienti liečia kryštálovým cukrom, ktorý je výborným liekom na rany po operácii. Jeho priaznivé účinky si pochválil prvý pacient Alan Bayliss, ktorý túto liečbu označil za revolučnú.

S liečbou cukrom prišiel lekársky asistent

Cukor ako liek priniesol do nemocnice Moses Murandu, lekársky asistent na University of Wolverhampton. Už keď bol dieťaťom, jeho otec dobre poznal liečivé účinky cukru a používal ho na hojenie rán a znižovanie bolestí. Keď sa Moses presťahoval zo Zimbabwe, odkiaľ pochádzal, do Veľkej Británie a zamestnal sa v nemocnici, čudoval sa, že nikto nevedel o cukre ako o výbornom pomocníkovi nielen v kuchyni, ale aj v liečbe rán.

Pozitívne účinky potvrdil prvý pacient

Jeho pozitívne účinky si vyskúšal Alan Bayliss, ktorému začiatkom januára tohto roku kvôli vredu na Queen Elizabeth Hospital Birmingham amputovali pravú nohu nad kolenom. Museli mu dokonca odstrániť aj žilu na ľavej nohe. Pooperačnú rehabilitáciu absolvoval na Moseley Hospital Hall, kde mu lekári na rany dávali štandartné obväzy. No takáto liečba nebola účinná.

Bol nadšený výsledkami liečby

Na pomoc však prišiel Moses Murandu, ktorý priniesol cukor. Do dvoch týždňov pacientova rana na nohe drasticky znížila svoju veľkosť a hojila sa veľmi dobre bez bolestí.

Liečbu cukrom si 62-ročný elektrotechnik pochvaľuje: "Je to doslova revolučná liečba. Rana bola skutočne veľmi hlboká - skoro ako môj prst. Urýchlilo to moje uzdravenie. A aj keď som bol najprv skeptický, po aplikácii cukru na rany som bol ohromený, ako táto liečba funguje," teší sa pacient Bayliss.

Lekársky asistent Moses Murandu prikladal na jeho rany najprv celý hrniec cukru, pričom mu následne obviazal nohu, no už o dva týždne neskôr, potreboval pacient už len 4 až 5 čajových lyžičiek.

Ako funguje liečba?

Baktérie potrebujú vodu na to, aby ďalej rástli. Použitím cukru na ranu sa odčerpá voda a baktérie sa nerozmnožujú, keďže nemajú vodu. A tak bez vody postupne umierajú a rana sa hojí rýchlejšie a bez bolestí.

Čo všetko vylieči?

Cukor dokáže vyliečiť rany po operáciách, preležaniny, rôzne vredy a dokonca aj rany po amputácií končatín. Ide pritom o finančne nenáročnú metódu liečenia, na ktorú treba len potravinu - cukor, ktorú každý nájde vo svojej kuchyni.

Liečbu cukrom ďalej skúmajú

Účinky cukru najnovšie skúmajú v troch nemocniciach Moseley Hall, QE Hospital a Manor Hospital vo Walsall, v ktorých zatiaľ 35 pacientov úspešne podstúpili liečbu bez nežiadúcich účinkov.

No už teraz je isté, že liečba cukrom bude novou nádejou pre pacientov, ktorí podstúpili operáciu. Dôkazom je reálna spokojnosť prvého pacienta, ktorý sa tejto liečbe veľmi potešil.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9