Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dlhých 6 rokov nepoužila šampón, so svojou korunou krásy je spokojná: Ďalšia žena dala prednosť prírode!

Starajte sa o svoju korunu krásy! Zobraziť galériu (2)
Starajte sa o svoju korunu krásy! (Zdroj: thinkstock.com)

Sarah Theeboomová sa nikdy nezaoberala tým, či sú šampóny pre vlasy vhodné alebo nie a čo by sa stalo, keby ich prestala používať. Experiment, v ktorom by nepoužívala šampóny ju lákal, preto vyhodila všetky kozmetické prípravky a zaradila sa tak medzi ostatné ženy, vyznávajúce "no poo" metódu!


Dôležité je načasovanie

Sarah bola vždy so svojou korunou krásy spokojná. Hoci mali tendenciu mastiť sa, nikdy nepremýšľala nad veľkou zmenou. Po stretnutí s priateľkou, ktorej zmena umývania zlepšila kvalitu vlasov, vzbudila v Sarah zvedavosť. Na experiment si však vybrala nesprávny čas. So zmenou začala počas dovolenky v Thajsku a ona, ani jej priateľ neboli pripravení na to, čo príde.

Jej vlasy sa začali mastiť ešte viac ako doteraz. Nehovoriac o lupinách, ktoré jej znepríjemňovali život natoľko, že s experimentom chcela niekoľkokrát prestať. Umývanie vlasov spočívalo v používaní čistej vody a masírovaní pokožky hlavy. Až po šiestich týždňom prišli prvé výsledky! Vlasy boli hebšie a lesklejšie, Sarah však stále nebola spokojná. Požadujúci efekt sa dostavil po ďalších týždňoch.

Sarah je bez šampónu už 6 rokov! (Foto: screenshot Seventeen.com)
Zobraziť galériu (2)
Sarah je bez šampónu už 6 rokov! (Foto: screenshot Seventeen.com)  (Zdroj: screenshot Seventeen.com)


Odzvoní šampónom? Čoraz viac žien ich odhadzuje, dostanú vás výsledky, aké dosiahli!


Čo odporúča Sarah?

  • Pri umývaní používajte iba vodu, pokožku hlavy masírujte prstami. Ak chcete použiť nejaký prípravok, siahnite po sóde bikarbóne či jablčnom octe. Podľa potreby môžete použiť kondicionér.
  • Načasovanie je dôležité. Prvé týždne budú vlasy v horšom stave ako doteraz. Treba však vydržať, zlepšenie sa dostaví.
  • Ľudia sa na vás budú zo začiatku pozerať divne, budú mať množstvo otázok. Akonáhle uvidia, že vaše vlasy sú zdravé, ich obavy časom zmiznú. Svoje zvyky vysvetlite aj svojej kaderníčke. Nie všetci s týmto zvykom súhlasia, avšak stále je vaša vec, či používate alebo nepoužívate na svoje vlasy kozmetické prípravky.

„Často dostávam pozitívne reakcie od ľudí, ktorí vidia moje vlasy. Ak vlasy vyzerajú dobre, nie je trápne povedať ľudom, v čom je ich tajomstvo,“ povedala Sarah. 

S kvalitou svojich vlasov je Sarah spokojná a osvetu šíri pomocou svojich článkov aj do sveta. Upozorňuje však, že takáto zmena môže vplývať na ľudí rôzne. Niekto počiatočné problémy môže zvládať s pokojom, inému zmena nemusí byť príjemná. To, či je správny čas vymeniť šampón za obyčajnú vodu je na každom z nás.  

Čítajte tiež: Zázračné cibuľové ponožky: Tajomstvo, ako v skutočnosti fungujú a prečo sú výnimočné!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9