Jedinečné babské recepty, ktoré sú účinné a lacné: Šokujú vás svojimi ohromnými účinkami!

Triky a tipy na malé ťažkosti.
Zdroj: thinkstock.com
2014-07-23 15:00:00

Sú dve možnosti. Buď pri nejakom zdravotnom probléme pobežíte hneď do lekárskej ordinácie alebo si pomôžete sami. V druhom prípade ušetríte zdravotnej poisťovni peniaze a sebe i lekárovi čas. Navyše, niekedy oveľa lepšie zaberú rady starých mám!

Čo pomôže na popáleniny?

Med

Ak ste utrpeli popálenie, môžete vyskúšať tento sladký trik.

Med je známy ľudový liek na dezinfekciu rán, ktorým sa tiež dobre liečia aj popáleniny. Ak aplikujete med na popáleninu, účinne vám vyčistí vzniknuté rany. Môžete použiť gázu ako obväz, ktorým obviažete popálené miesta, kde ste naniesli med.

Ovsené vločky

Dobrým spôsobom, ako zmierniť svrbenie, je použitie ovsených vločiek. Jednu šálku tepelne neupravených ovsených vločiek dáme do kúpeľa s vlažnou vodou. Na 15 až 20 minút ponorte do kúpeľa tú časť tela, na ktorej máte popáleniny. Potom, keď vyjdete z kúpaľa, môžete si dať na telo vrstvu vločiek.

Studená voda

Studená voda je najlepšia na schladenie spálenej pokožky. Ide o účinný, ľahký a lacný spôsob! Dajte si čo chladnú sprchu. Pomôže zastaviť šírenie popáleniny.

Štípanec od hmyzu

Neuveríte, čo pomôže! Na poštípané miesto od hmyzu si natrite tekuté mydlo. Tekutina pokožku upokojí a vysychajúce mydlo jemne ranu zatiahne. A je po svrbení!

Čo pomôže po „opici"?

Existuje veľa rád a spôsobov, ako si môžete pomôcť v tomto stave.

Sprcha teplou vodou

Vďaka sprche sa budete cítiť po „ťažkej“ noci sviežejšie. Navyše, je výborná na zmiernenie bolestí hlavy.

Správne raňajky

Výber správnych raňajok po „opici“ je veľmi dôležitý. Bielkoviny a sacharidy sú tie správne zložky raňajok. Vajcia, toast, či koláčik vám dodajú chýbajúce bielkoviny a sacharidy.

Vitamín C

Dajte si pomarančový džús pred spaním! Tak sa vyhnete „opici“ na druhý deň ráno. Pomáha aj dávka vitamínu C v podobe čerstvého pomaranča.

Čo pomôže na pálenie záhy?

Jablčný ocot

Jablčný ocot je považovaný za vynikajúci domáci liek na liečbu pálenia záhy. Je veľmi účinný a tiež pomáha pri trávení. Vezmite si 2 polievkové lyžice jablčného octu a premiešame v pol šálke čistej vody. Potom zmes vypite.

Cmar

Cmar je ďalší účinný domáci liek na pálenie záhy. Má kyslé vlastnosti a poskytuje úľavu od žalúdočných ťažkostí. Ak vás páli záha, vypite pol šálky chladeného cmaru hneď po jedle a pocítite okamžitú úľavu!

Jedlá sóda

Jedlá sóda má účinné vlastnosti, pretože je to silný antacid (neutralizuje kys. chlorovodíkovú), ktorá rýchlo pomáha pri znížení pálenia záhy. Do vody dajte ¾ čajovej lyžičky jedlej sódy, dobre premiešajte a vypite.

Ananásová šťava

Ak vypijete 125 ml čerstvej ananásovej šťavy po jedle, pelenie záhy nebude už také intenzívne. Ananásová ťava totiž obsahuje enzým bromelaín, ktorý vám pomôže znížiť hladinu kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku.

Upchatý nos

Na upchatý nos pomáha obyčajný roztok, ktorý sa používa na kontaktné šošovky! Prepláchnite si ním nielen šošovky, ale aj nos. Má ideálne zloženie aj znášanlivosť. Chcete ľahko dýchať celý deň? Dajte na radiator misku s vodou a niekoľkými kvapkami eukalyptového oleja.

Akné

Zbaviť sa nepekného akné je veľmi ťažké. Môžete však vyskúšať účinný recept, ktorého ingrediencie nájdete v chladničke! Jahody, broskyňu a červený melón vidličkou rozpučte a vzniknutú kašu naneste na umytú tvár, krk a dekolt. Nechajte masku pôsobiť 15 minút. Za ten čas stiahne póry, odstráni čierne bodky a príjemným plusom je fakt, že pleť rozžiari!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-07-23 15:00:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: myhealthtips.in

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia