Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Orálne odhalenie: Neskutočné, ako vplýva sex na ženské zdravie

Orálny sex je zdravý, nevzdávajte sa ho a oživte si intímny život s partnerom.
Orálny sex je zdravý, nevzdávajte sa ho a oživte si intímny život s partnerom. (Zdroj: profimedia.sk)

Orálne milovanie je pre mnohé páry neoddeliteľnou súčasťou intímneho života. Na chuť mu prichádza stále viac dvojíc. Len tak ďalej! Orálny sex je totiž veľmi dobrý pre zdravie žien.

Nejde o žiadny žart, ani o výmysel mužov! Vedci zo Štátnej univerzity v New Yorku prišli na to, že ejakulát obsahuje látky, ktoré dokážu zmeniť psychické rozpoloženie ženy smerom k pozitívnemu nadhľadu na život. Semeno je pre ženy niečo ako prírodné antidepresívum. Nežnejšiemu pohlaviu prospievajú látky v semene fyzicky i psychicky.

Predmetom výskumu bolo 293 žien, z ktorých každá účastníčka vyplnila podrobný dotazník, zahrňujúci otázky z ich sexuálneho života i z oblasti psychického stavu. Skúmal sa vplyv ich orálnych sexuálnych praktík na psychické zdravie.

Nemusí ísť len o orálny sex

Prehĺtanie semena zlepšuje nielen náladu, ale dokonca aj kvalitu spánku. Pritom nemusí ísť výlučne len o orálny sex. Ženy, ktoré sa dostávali často do styku so spermiami pri akomkoľvek sexe, uviedli oveľa menej depresívnych symptómov, ako ostatné ženy, ktoré tieto radovánky vo svojom živote vynechali. Nešťastnejšie boli dokonca aj tie, ktoré mávali často sex, no chránili sa kondómom. Pozitívne účinky na ženské zdravie má preto i klasický, nechránený sex, kedy sa ich sliznice stretnú s ejakulátom.

Aké látky obsahuje?

Mužské sperma obsahuje chemické látky vrátane kortizolu, ktorý zvyšuje náklonnosť a estrogénu a ocytocínu, ktoré zlepšujú náladu. Aby toho nebolo málo, nájdete v ňom aj antidepresívum tyreotropín, spánok vyvolávajúci melatonín a ďalšie antidepresívum serotonín, teda hormón šťastia.

Ženské telo rozozná cudzie spermie

Ďalšie zistenia naznačujú, že ženy, ktoré dochádzajú do priameho kontaktu so spermiami, majú lepšiu koncentráciu a dokážu lepšie riešiť kognitívne úlohy. Šokujúce je, že ženské telo dokáže rozoznať cudzie spermie! Ak žena prichádza do kontaktu so spermiami dlhodobého partnera a vyskúša to s iným, telo nezareaguje na cudzie spermie tak pozitívne, ako na spermie dlhodobého partnera.

Je z hygienického hľadiska v poriadku?

Pravdou je, že o orálnom sexe sa toho veľa popísalo, hlavne v súvislosti s jeho škodlivými účinkami. Údajne vyvoláva rakovinu mandlí a jazyka. Samozrejme, hrozí vám to vtedy, ak mávate nechránený sex s niekým, koho nepoznáte a často striedate partnerov.

Pokiaľ ste s partnerom dlhšie obdobie, nie je nič zlé na tom, ak si intímny život občas okoreníte orálnym sexom. Vynechajte ho však vtedy, ak máte výtok, čo pre vášho partnera nemusí byť práve najpríjemnejšie a navyše, vtedy je možné riziko nákazy. Taktiež ho radšej vynechajte, ak máte ústne opary. Prehĺtanie spermií inak nemá žiadny negatívny vplyv, ak je partner zdravý.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9