Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Celý život ste si vlasy umývali zle: Raz to vyskúšate a inak to už nespravíte!

(Zdroj: GettyImages)

Pri umývaní vlasov má už každý svoju overenú techniku, obľúbené šampóny, balzamy či masky. Zamýšľali ste sa však niekedy nad tým, akú vodu je vhodné pri umývaní pokožky hlavy použiť? Ako sa zdá, aj pri bežnom umývaní vlasov platí, že "pre krásu sa trpí".

Namiesto zveľaďovania  môžete robiť pravý opak. Z internetu, magazínov či od známych osobností na nás číha množstvo trendov, ktorým okrem módy, líčenia a kozmetiky podlieha aj starostlivosť o telo. Nie všetky z nich sú však podľa portálu Mirror také zdravé a prospešné, ako sa tvária.

Podľa Dendy Engelmanovej, celosvetovo uznávanej kozmetickej dermatologičky a chirurgičky, môže používanie horúcej vody na vlasy vysušiť pokožku hlavy, čo môže viesť k nežiaducemu svrbeniu. Môže dokonca zbaviť jednotlivé pramene vlasov ich prirodzených olejov, čo znamená, že vaše vlasy vo výsledku nevyzerajú a nesprávajú sa tak, ako by ste chceli.

"Stav pokožky hlavy má obrovský vplyv na rast a zdravie vlasov, takže suchá, nezdravá pokožka hlavy s lupinami môže brzdiť rast vlasov alebo oslabovať pramene," vysvetlila Engelmnová pre Byrdie.com. To znamená, že studená voda, ktorá síce v chladných mesiacoch nie je veľmi príjemná, by mohla byť tou správnou voľbou. Pomôže vám zachovať prirodzené oleje a vlasy sa vďaka nej budú dokonca lesklejšie, pretože uzavrie póry pokožky hlavy a pomôže udržať vo vlasoch dobrú vlhkosť.

Môže tiež zabezpečiť, aby ste z každého umývania vlasov vyťažili čo najviac a zanechali svoje vlasy zdravšie a hydratované. Dokáže zabrániť tvorbe lupín, pretože pokožka hlavy sa zbytočne nevysušuje a môžete si všimnúť, že vlasy sa vám tak rýchlo “nemastnia”.

Ak teda chcete pozdvihnúť vašu rutinu, mať krajšie vlasy a zdravšiu pokožku hlavy, mali by ste popremýšľať o chladnej sprche.

Viac o téme: Vlasy Umyvanie vlasovPokozka hlavy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9