Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Skúša vás život každý deň?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: iStock)

Vyčerpanie, podráždenosť, prebytok povinností, nestíhanie a stres sa stávajú skoro novodobým štandardom. Tým najdôležitejším by ale stále mala zostať naša vyrovnanosť, respektíve pohoda celej rodiny.

Keď máme nervy „na dranc“ a nevinné detské vylomeniny nám začínajú pripadať neznesiteľné, je najvyšší čas začať bojovať v prospech svojho duševného zdravia. Medzi silných pomocníkov patrí horčík v kombinácii s vitamínom B6.

Na otázku „ako sa máš“ sa už neodpovedá „dobre“, ale „no poznáš to, je toho veľa…“. A ono toho naozaj veľa je. Moderná doba na nás kladie skutočne vysoké nároky. Očakáva sa úspešnosť v zamestnaní či podnikaní, pekné bývanie, perfektná postava a mladistvý vzhľad.  Radi by sme mali dosť financií a nervov na pravidelné krásne dovolenky. Našim deťom sa sluší a patrí poskytnúť kvalitné vzdelanie, čo znamená učiť sa s nimi a platiť im kurzy na prijímacie skúšky… Nie je teda divu, že naše nervy dostávajú zabrať. Potrebujete jednoducho urobiť niečo pre seba.

Skúša vás život každý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: iStock)

Možno vám chýba horčík

Horčík (alebo magnézium) je minerál, ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie buniek. Čo sa deje v tele pri zvýšenej stresovej záťaži? Vylučuje sa viac horčíka, a preto ho ľudia vystavení väčšiemu stresu potrebujú dopĺňať viac, pretože jeho dostatok je dôležitý ako pre fyzické, tak i psychické zdravie. Výhodné je kombinovať doplnenie tohto minerálu s doplnením vitamínu B6, ktorý sa zúčastňuje mnohých metabolických procesov a rovnako zvyšuje vstrebávanie horčíka v čreve a jeho prienik do bunky, čo pomáha v jeho účinnom využití. Tieto dve látky teda spolu hrajú dôležitú rolu v podpore našej psychiky. MAGNE B6® tbl obd je jediný liek na trhu s kombináciou horčíka a práve vitamínu B6 pre lepšie vstrebávanie.

MAGNE B6® tbl obd má ale aj iné benefity. Pomáha v prípade nedostatku magnézia v organizme, ku ktorému môže dôjsť pri rôznych situáciách – ako napríklad po intenzívnej fyzickej námahe, pri chronickom strese alebo pri nedostatku spánku. Môže sa pak prejavovať svalovými kŕčmi, mravčením končatín či kŕčmi v tráviacom ústrojenstve, ale i nervozitou, podráždenosťou, miernou úzkosťou, dočasnou únavou alebo búšením srdca. Pokiaľ teda v poslednej dobe čas od času pociťujete nepríjemné kŕče – napríklad v lýtku či v prstoch nôh, ktoré bolia a musíte ich „rozchodiť“ či preťahovať a masírovať, tento liek môže byť vhodnou voľbou. Taktiež je možné ho odporučiť, ak máte súbežne ľahšie poruchy spánku, ktoré môžu byť rovnako prejavom nedostatku magnézia v tele.

Skúša vás život každý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: iStock)

Relaxácia i pohyb pomôžu k upokojeniu

Okrem šéfa, ktorý nie je zvedavý na chyby z vyčerpania, nám hlavne záleží na tom, aby naše deti mali rodičov v pohode. Takých rodičov, ktorí sa nestresujú a je s nimi zábava. Je pre nás dôležité, aby sme mohli v rámci rodiny prežívať a zdieľať čo najviac pekných okamihov a zážitkov naplno, bez nervozity, kedy zase pípne mobil.

A preto je čas sa o svoju pohodu, vyrovnanosť a zdravie svojich nervov postarať. Dôležitá je každodenná chvíľka relaxu, prechádzky v prírode, pohyb, ktorý vás baví. A liek MAGNE B6® tbl obd môže pomôcť k ešte lepšiemu výsledku. MAGNE B6® tbl obd – vaša vnútorná sila na každý deň.

MAGNE B6® tbl obd je liek na vnútorné použitie. Pozorne čítajte písomnú informáciu pre používateľa a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

MAT-SK-2300208-1.0-7/2023

Skúša vás život každý
Zobraziť galériu (4)







Einsteinova 24, 851 01 Bratislava
Slovenská republika
Tel.: (+421) 233 100 100
E-mail: recepcia@sanofi.com

Viac o téme: ZdraviePrevenciaPR článokVitamín B6
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9