Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Moderátora zastihla mŕtvica v priamom prenose: Štáb sa nečinne prizeral, diváci sú pobúrení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Päťdesiatšesťročný moderátor Rageh Omaar zo spravodajského kanála ITV News počas živého vysielania bojoval s nevoľnosťami. Mal značné problémy s čítaním textu, čo u divákov vyvolalo obavy. Napriek viditeľným ťažkostiam televízia vysielanie neprerušila.

archívne video

Drsný zážitok Patrika Hermana: Prežil NOČNÚ MORU moderátorov... PREBOHA, TOTO NIE! (Zdroj: RTVS)

Rageh Omaar pokračoval v moderovaní večerných správ o 22:00 aj napriek tomu, že sa necítil dobre. Po desiatich minútach volala do redakcie zdravotná sestra na jednotke intenzívnej starostlivosti Fiona Clarková, ktorá mala o moderátora vážne obavy. Podľa jej slov mal Omaar príznaky mŕtvice: je dysfázický, má ovisnuté ľavé oko a nezrozumiteľnú reč, informoval britský denník Daily Mail. Predstavitelia ITV News potvrdili, že sa Omaar necítil dobre, ale neposkytli žiadne ďalšie podrobnosti.

Clarková napísala v príspevku na sociálnej sieti X: „Bohužiaľ je to niečo, čo ako zdravotná sestra vidím pravidelne. Som absolútne šokovaná nedostatkom naliehavosti vyhľadať lekársku pomoc.“ Keď údajne zamestnancom televízie, s ktorými komunikovala, povedala, že Omaar očividne nie je v poriadku, odvetili, že o tom vedia. Pohľad na moderátora znepokojil aj ostatných divákov. Mnohí kritizovali televíziu za to, že neprerušila vysielanie.

Televízia program stiahla

K incidentu sa vyjadril aj hovorca ITV News: „Sme si vedomí obáv našich divákov ohľadom zdravia Rageha Omaara. Ragehovi prišlo nevoľno počas moderovania piatkových Správ o desiatej a teraz dostáva lekársku starostlivosť.“ Televízia podľa britského denníka nebude vysielať reprízu programu. Od sobotňajšieho rána tak na webe ITV X nie je relácia, ktorú Omaar moderoval.

Viac o téme: ModerátorMŕtvicaTelevízia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu