Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Benefity chorôb, o ktorých vám lekár nepovie: O týchto pozitívach ste netušili

Niektoré choroby majú benefity.
Niektoré choroby majú benefity. (Zdroj: thinkstock.com)

Sú častým zdrojom utrpenia. Život s nimi nie je ľahký a prináša určité obmedzenia. Na druhej strane, prinášajú aj nečakané benefity! Hoci choroby by sa nemali podceňovať, niekomu by mohli pomôcť. Znie to paradoxne, ale i na zlej veci možno nájsť niečo pozitívne.

Syfilis

Syfilis je jedna z najstarších chorôb a zároveň tých najhorších. Charakterizuje ju bolesť spôsobená nevyliečiteľnými kožnými vredmi, tak hlbokými, že môžu odhaliť až kosť, v kombinácii s takými komplikáciami, ako je zlyhanie pečene a poruchy nervového systému!

Čítajte tiež: Vyskúšajte experiment s mätovým čajom: O tomto účinku nevedeli ani staré mamy!

Akokoľvek to môže znieť zvláštne, ale syfilis môžu sprevádzať i príjemnejšie symptómy v konečnom štádiu choroby, keď sa dostane do mozgu, ako sa píše na toptenz.net. Pacient zažíva fyzické reakcie, ktoré sú veľmi podobné reakciám vyvolaným konzumáciou drog, ako je eufória, extrémne vrzušenie, veľa tvorivej energie a veľký pocit relaxácie. Svedčí o tom aj prípad 90-ročnej ženy, opísaný v lekárskej knihe. Žena trpela syfilisom a bola tak nadšená, že odmietla liečbu.

Tuberkulóza

Zvyčajne zasahuje pľúca, no postihnúť môže ktorýkoľvek orgán. Tuberkulóza je infekčné ochorenie, ktoré sa šíri vzdušnou cestou. Nakazená osoba nemusí mať žiadne príznaky. Ak dôjde k ochoreniu, môže mať nepríjemné prejavy vrátane kašľa, pocitu neustálej únavy, chudnutia, zvýšených teplôt či nočného potenia. Málokto by uveril tomu, že i takéto ochorenie môže mať pozitívny vplyv na zdravie. Tuberkulóza vás totiž môže chrániť pred astmou. Riziko vzniku astmy je tak znížené. Koniec koncov, vaše pľúca nemôžu byť astmatické, ak kašlete.

Infekcia parazitom

Prazitické ochorenie neznie na prvé počutie práve najpríjemnejšie. Aj jeho priebeh môže byť komplikovanejší. Avšak, niektoré parazitické ochorenie disponuje jedným benefitom. Je známe, že ak je telo vystavené určitému množstvu parazitov, zlepšuje sa tým imunitný systém človeka. Pri súboji s ochorením sa totiž posilňuje a je schopný zvládnuť viac. Určite ste už počuli, že život v extrémnej čistote a bez baktérií telu príliš neprospieva. Spravil by z neho extrémne citlivú bytosť. Jeho imunitný systém by nezažíval žiadnu záťaž a tým pádom by bol viac zraniteľný.

Syndróm PSAS (perzistentná porucha vzrušivosti)

Ženy, ktoré trpia touto chorobou nedokážu kontrolovať aktivitu svojich pohlavných orgánov. Tento syndróm vedie k samovoľnému a trvalému sexuálnemu vzrušeniu a to s orgazmom, alebo bez neho. Pociťujú symptómy vzrušenia vo svojej vagíne. Fyzické vzrušenie pritom môže byť veľmi intenzívne a môže trvať niekoľko hodín. Pre niekoho to znie dobre.. No na druhej strane to môže byť veľmi vyčerpávajúce a spôsobuje stratu koncentrácie. Jazda autom či vlakom alebo návštevy toalety môžu zvýšiť symptómy. Aj keď orgazmus môže poskytnúť dočasnú úľavu, po nejakej dobe sa vracajú symptómy.. Niekomu by to však až tak nevadilo..

Polycytémia vera

Pri tomto ochorení má pacient zvýšenú produkciu červených krviniek, ktoré robia krv hustejšiu. Hrozí tak riziko rôznych krvných ochorení. Vďaka tomu, že červené krvinky hrajú veľkú úlohu pri prenášaní kyslíka do svalov, budete viac vládať a šancu na ubehnutie maratónu sa zvyšujú. Bohužiaľ, ide však o nepodstatný benefit vzhľadom na zvýšenú šancu na infarkt, či porážku.

Hypertysemia

Ide o zriedkavú neuro-psychologickú poruchu, ktorá ovplyvňuje časti mozgu, zodpovedné za uchovávanie spomienok a fungovanie pamäte. Táto choroba má jednoznačný bonus. Zapamätáte si úplne všetko. Jej kapacita sa kvôli chorobe rozvíja, takže si zapamätáte aj to, čo si bežne nevšimnete. Na druhej strane, ľudia trpiaci týmto ochorením nedokážu žiť normálny život. Byť neustále prenasledovaný množstvo spomienok nie je nič moc..

Kosáčikovitá anémia (Sickle Cell Disease)

Táto choroba znižuje počet červených krviniek v krvi a upravuje tak hodnoty hemoglobínu. Aj keď to neznie práve najlepšie, zmutované molekuly hemoglobínu pritom dokážu ochrániť pacienta pred ochorením malárie, ktorá má oveľa horšie dôsledky a čast končí smrťou.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9