Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nechutná úchylka: Neuveríte, čo na toalete konzumuje táto žena!

Jade Sylvesterová trpí zvláštnymi chúťkami. Konzumuje toaletný papier. Zobraziť galériu (2)
Jade Sylvesterová trpí zvláštnymi chúťkami. Konzumuje toaletný papier. (Zdroj: Facebook.com)

Na prvý pohľad je dvadsaťpäťročná Jade Sylvesterová normálnou ženou, ktorá si užíva materstvo. Život jej však v skutočnosti strpčuje bizarná chuť na niečo, čo je pre človeka nechutné. Mladá mamička sa toho nevie zbaviť, preto sa snaží vyhýbať toaletám, aby neodolala pokušeniu!


Chuť a čuch sa počas tehotenstva menia, čo je úplne prirodzené. Tehotenské chute sa pritom objavujú už na samotnom začiatku tehotenstva, čo spôsobujú hormonálne zmeny, ku ktorým vtedy dochádza. Môže sa preto stať, že sa tehotnej žene budú zdať odporné potraviny, ktoré predtým milovala a naopak, iné jedlo jej bude chutiť a bude mať tendenciu ho jesť často a opakovane.  

Liek Ambrobene retard sa užíva pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest spojených s ťažkým vykašliavaním, pri infekčných ochoreniach dýchacích ciest, pri akútnych a chronických zápaloch prinosových dutín.

Chutí jej toaletný papier

Aj chute Jade Sylvestrovej sa počas tehotenstva zmenili. No viac, ako by ktokoľvek iný čakal! Keď bola tehotná so svojim najmladším synčekom Jaxonom, dostala zrazu chuť na niečo, čo používame bežne pri vykonaní potreby. Stala sa doslova posadnutou toaletným papierom, ktorého sa nevedela nabažiť. Aj rok po tom, čo sa jej synček narodil, si pochutnávala na toaletnom papieri! Pokiaľ môže, snaží sa vyhýbať záchodu, kde na ňu číha táto „pochúťka“. Dokonca má aj svoju obľúbenú značku papiera, ktorý jej chutí najviac.

Ako sama tvrdí, páči sa jej už len ten pocit, mať ho na jazyku. Myslela si, že sa to skončí po tom, čo porodí, no nebolo to tak. Stále každý deň bojovala s neovládateľnou chuťou na toaletný papier. Občas chodievala na záchod len z jedného dôvodu – aby sa mohla najesť!

Jade miluje už len ten pocit, mať toaletný papier na jazyku! (Foto: screenshot Youtube.com)
Zobraziť galériu (2)
Jade miluje už len ten pocit, mať toaletný papier na jazyku! (Foto: screenshot Youtube.com)  (Zdroj: screenshot Youtube.com)

Jej rodina sa veľmi bála o zdravie Jade, že by táto úchylka mohla ohroziť nielen ju, ale aj nenarodené dieťa. Mladá žena si však nemôže pomôcť a bez konzumácie toaletného papiera nevydrží ani jeden deň.

Aké ochorenie ju trápi?

Jade Sylvestrová trpí vzácnym ochorením s názvom pika. Ide o poruchu príjmu potravy, ktorá sa vyznačuje tým, že dotyčný človek konzumuje jedlo či predmety s malou alebo žiadnou výživovou hodnotou. Patria sem napr. nezvyčajné chute na kamene, piesok, farby či iné nečistoty. Toto ochorenie je najbežnejšie práve u žien počas tehotenstva alebo u ľudí s mentálnym postihnutím. Bizarné chute môžu spôsobiť rad vážnych komplikácií, obzvlášť vtedy, ak pacient je niečo jedovaté či jednoducho nestráviteľné. Hrozí napr. riziko otravy toxickými zložkami, dôjsť môže aj k parazitárnym infekciám či poškodeniam zubov (pri konzumácii napr. kamienkov).

Poruchou pika trpí aj matka dvoch detí Teresa. Na jej tanieri nájdete niečo, čo sa vám bude zdať odporné! Rada si pochutnáva na kameňoch, ktoré nájde na zemi. Miluje, keď jej drobné čiastočky z kameňov škrípu medzi zubami, zemitú chuť si nevie vynachváliť!

Pozrite sa na nižšie priložené video, kde si Jade pochutnáva na toaletnom papieri:

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9