Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slabá imunita? Možno máte nedostatok omega-3 kyselín!

Pre šťastie rodiny stačí tak málo - byť aktívni aj počas zimy, no nebáť sa, že imunita tieto minusové teploty ohrozí zdravie. Zobraziť galériu (3)
Pre šťastie rodiny stačí tak málo - byť aktívni aj počas zimy, no nebáť sa, že imunita tieto minusové teploty ohrozí zdravie. (Zdroj: PR článok)

V zimných mesiacoch stúpa pravdepodobnosť prechladnutia na 80 %. Ak nestíhate denne rátať kýchnutia a počet spotrebovaných papierových vreckoviek, je jasné, že vaša imunita ťahá za kratší koniec. Čoho pridať a čoho ubrať, aby ste to zmenili?

VIAC prechádzok

Typická zimná idylka zaváňa pasivitou – kniha, deka, teplý čaj. Vyvážte to aktívnym oddychom a ste v suchu. Nenechajte sa odradiť nízkymi teplotami, jednoducho sa teplejšie oblečte a vyrazte do ulíc či na výlet do prírody. Už 30 až 45-minútová chôdza stredným tempom stačí na zmobilizovanie zaspatého imunitného systému a prispieva k prevencii pred virózami.  

DOSTATOK spánku

Dlhšie noci a menej slnečného svetla spôsobujú, že sme v zime letargickejší a driemaví, no kvôli zvyku či pracovným povinnostiam sme sa naučili ignorovať potreby organizmu a nemeniť spánkový režim, ktorý sa v súčasnosti podľa odborníkov ustálil v priemere na 6 a pol hodiny – o polhodinu menej ako dolná odporúčaná hranica. Vyspite sa dlhšie bez výčitiek, zajtra je tiež deň!

MENEJ stresu

Prvé týždne po vianočných sviatkoch, keď nám ešte šéf toleruje pomalší rozbeh, sú dávno za nami, pracovné tempo stúpa ku kritickým hodnotám. Ak ich nechcete prekročiť, nezabúdajte na dôležitosť psychohygieny. Aj zdanlivé drobnosti – relaxačná hudba v slúchadlách, zútulnenie pracovného stola obľúbenými suvenírmi z dovoleniek či antistresové omaľovánky – prispejú k tomu, aby ste sa na pracovisku cítili ako človek, nie ako robot.

DOSTATOK rýb

Kedy ste si naposledy dali morskú špecialitu? Žiadne prekvapenie, že musíte loviť v pamäti, naša krajina spomedzi štátov EÚ dlhodobo zaostáva v konzumácii rýb. Rybí tuk je pritom širokospektrálna barlička pre upevnenie zdravia! Závisí od neho veľmi veľa – stav našej pleti, vlasov, nechtov, ale aj srdca, očí, mozgu, svalov, kĺbov a v neposlednom rade imunity. „Štúdie potvrdili, že omega 3-mastné kyseliny pozitívne ovplyvňujú rýchlosť imunitnej reakcie a skracujú priebeh zápalových procesov,“ vysvetľuje nutričná špecialistka MUDr. Alžbeta Béderová, CSc., prečo je nutné nezabúdať na ryby obzvlášť v zime, keď je imunita krehkejšia. Ak vám nechutia, adekvátnou alternatívou a zároveň efektívnym spôsobom, ako dostať do tela látky, ktoré si organizmus nedokáže vyrobiť sám, je výživový doplnok OmegaMarine Family od NaturaMed Pharmaceuticals.

V zimných mesiacoch imunite pomôže aj rybí tuk (zdroj: PR článok)
Zobraziť galériu (3)
V zimných mesiacoch imunite pomôže aj rybí tuk (zdroj: PR článok)  (Zdroj: PR článok)

Ide o žuvacie kapsuly sladené stéviou a obohatené o vitamíny A, D a E. Pochádzajú z tuniakov, čo zaručuje ich dobrú absorpciu a takmer stopercentnú využiteľnosť na rozdiel od omega-3 z rastlinných zdrojov. Pri rozhryznutí kapsulky v tvare rybičky vás prekvapí príjemne sladká chuť tutti-frutti, ktorá ulahodí celej rodine.

OmegaMarine Family kúpite z pohodlia domova na www.omegamarinefamily.sk.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9