Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšie nebezpečné kozmetické výrobky: Môžete ich mať aj vy!

Dajte si pozor na niektoré kozmetické produkty, môžu byť nebezpečné!
Dajte si pozor na niektoré kozmetické produkty, môžu byť nebezpečné! (Zdroj: thinkstock.com)

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) kontrolné orgány na Islande a vo Veľkej Británii. Nachádzať sa môžu aj na slovenskom trhu.


Ide o detské vlhčené utierky Baby wipes ultra soft, značky Kirkland Signature z USA, čiarový kód: 9661939449. V uzatvárateľnom obale je 100 kusov utierok. Výrobok obsahuje látku Iodopropynyl butylcarbamate, ktorá nie je povolená do výrobkov pre deti do troch rokov.

Ďalším je výrobok na bielenie pokožky Tibet Snow, značky Kohinoor Chemical Co. z Pakistanu. Krém je v malom modrom tégliku bez označenia, zabalený v kartónovej škatuľke, na ktorej je obrázok ženy a hôr. Zistila sa v ňom prítomnosť olova.

Hydrochinón sa našiel vo výrobku na bielenie pokožky 55H+ Paris Efficacite Extreme, značky Laboratoire Pharmaplus, čiarový kód: 98864 00105. Krajina pôvodu, ako aj výrobca nie sú známi. Hydrochinón je určený len na profesionálne použitie a môže sa používať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9