Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Koniec kúpalísk? Niektoré z nich kvôli počasiu zrušili prevádzku

Niektoré kúpaliská zrušili kvôli počasiu prevádzku.
Niektoré kúpaliská zrušili kvôli počasiu prevádzku.

Vzhľadom na nestále a chladnejšie počasie bola návštevnosť kúpalísk v 34. týždni podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR premenlivá a znížila sa najmä na prírodných kúpaliskách. "Kúpaliská v severnejších okresoch prerušovali v závislosti od počasia prevádzku a boli zaznamenané aj prvé prípady ukončenia kúpacej sezóny 2013," informuje na svojom webe ÚVZ SR.

Kde sa nedá kúpať?

Ku koncu minulého týždňa malo povolenie na prevádzku 17 prírodných kúpalísk, voda vyhovovala aj na viacerých jazerách bez prevádzkovateľa. Pre výskyt vodného kvetu sa však neodporúča kúpanie na Duchonke, ako aj Šulianskom jazere, ktoré bolo nedávno zaplavené. Na Ružíne v okrese Gelnica je na hladine množstvo smetí. Deťom, alergikom a osobám s oslabeným imunitným systémom sa tiež neodporúča kúpanie v jazere Gazarka - Šaštín Stráže.

Povolenie na prevádzku malo 156 umelých kúpalísk. V priebehu týždňa ukončilo kúpaciu sezónu Letné kúpalisko Čalovec a Letné kúpalisko Dubnica nad Váhom. Z technických dôvodov je mimo prevádzky kúpalisko Hermanovce. Zákaz kúpania pre nevyhovujúcu vodu platí pre letné termálne kúpalisko Izabela vo Vyšných Ružbachoch.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9