Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdravie detí je ohrozené: Detská klinika v Petržalke sa má zrušiť

Zdravie detí s hemofíliou je ohrozené, detská klinika v Petržalke by sa mala zrušiť.
Zdravie detí s hemofíliou je ohrozené, detská klinika v Petržalke by sa mala zrušiť.

Zdravie detí, ktoré trpia hemofíliou, je ohrozené! Detská klinika v Petržalke sa má údajne zrušiť, za čo môžu vysoké dlhy Univerzitnej nemocnice. Tisíce detí aj hemofilici sú tak v neistote, čo bude po tom, keď sa klinika naozaj skončí.

Ohrozených je 30-tisíc detí

Detská klinika sa nachádza v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke a je súčasťou Univerzitnej nemocnice. Podľa petržalského starostu Vladimíra Bajana by bolo ohrozených až 30 000 detí.

Môžu za to vysoké dlhy

Ako sa píše v denníku Pravda, dôvodom, prečo by sa mala klinika s detskými pacientmi zrušiť, sú vysoké dlhy Univerzitnej nemocnice. Údajne matky s deťmi neprinášajú nemocnici finančný prospech, navyše, vedenie si sťažuje na nízku obsadenosť lôžok v detskej klinike.

Tým, že by sa zrušila pediatria, by Univerzitná nemocnica prišla o svoj status. Pediatria je totiž základným medicínskym odborom.

Ľudia sú proti

Proti zrušeniu detskej kliniky sa búria obyvatelia Petržalky i starosta Vladimír Bajan, podľa ktorého nemá takéto opatrenie svoj zmysel. Momentálne sa vykonáva analýza Univerzitnej nemocnice.

Keby sa detská klinika naozaj zrušila, otázkou ostáva, kam pôjdu hemofilici a tisíce detí. To si však zatiaľ nemocnica nepremyslela.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9