Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Koniec klamstvám o elektronických cigaretách: Spôsobujú rakovinu

Elektronické cigarety sú rovnako nebezpečné ako klasické.
Elektronické cigarety sú rovnako nebezpečné ako klasické. (Zdroj: Thecostaricanews.com)

Ak ste závislí na fajčení, uprednostnite radšej elektronické cigarety, ktoré sú zdravšie. To sa donedávna odporúčalo všetkým fajčiarom, ktorí nevedeli prestať s touto neresťou. Ide však len o klamstvo! Elektronické cigarety ani zďaleka nepredstavujú zdravšiu alternatívu oproti klasickým. Nový výskum odborníkov prišiel na to, že spôsobujú nebezpečnú rakovinu.

Nie sú ani zďaleka neškodné

Ak vám záleží na zdraví, prestaňte s fajčením akýchkoľvek cigariet, vrátane elektronických. Varujú odborníci, ktorí objavili vo výparoch elektronických cigariet veľké množstvo rakovinotvorných molekúl. Toto upozornenie na ich nebezpečenstvo zverejnilo najnovšie vydanie francúzskeho časopisu 60 millions de concommateurs.

„Elektronické cigarety nie sú ani zďaleka tak neškodnými pomôckami, ako tvrdia ich výrobcovia. Môžu vylučovať potenciálne karcinogénne látky. Nie je dôvod k ich zákazu, ale k ich lepšej kontrole,“ varuje šéfredaktor francúzskeho štátneho ústavu spotreby INC Thomas Laurenceau.

Obsahujú jedovaté látky

Ako sa ďalej uvádza v časopise, u niektorých elektronických cigariet je množstvo niektorých jedovatých látok dokonca vyššie ako u normálnych cigariet. Je to údajne z dôvodu príliš rýchleho ohrievania. U iných cigariet zase odborníci našli nežiaduce kovy a antimón.

Zavádzajú spotrebiteľov

Odborníci tiež prišli na to, že informácie na náplniach pre elektronické cigarety zavádzajú, často sa na nich uvádza nižšie množstvo nikotínu, aká je skutočnosť. Taktiež výrobcovia zamlčujú prítomnosť niektorých škodlivých látok, napr. niektorých propylénov.

Ich predaj stúpa

Bohužiaľ, elektronické cigarety sú pre mnohých veľmi lákavé, ba dokonca po nich často siahajú i tí, ktorí nikdy nefajčili tabakové výrobky. Je to nielen tým, že sú lacnejšie, ale sľubujú zdravotnú nezávadnosť. Preto ich predaj v posledných rokoch prudko stúpol a stal sa z nich hit.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9