Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Spoznajte kontroverznú diétu: Vďaka nej idú kila dolu ako o závod

Až 13 kíl za mesiac môžete schudnúť diétou, kedy vám našijú na jazyk štvorček plastu.
Až 13 kíl za mesiac môžete schudnúť diétou, kedy vám našijú na jazyk štvorček plastu.

Rýchly spôsob, ako schudnúť je na svete! Nie každý je ju však ochotný podstúpiť a paradoxne to nie je kvôli tomu, že sa bude musieť vzdať veľkých porcií jedla. Pri tejto diéte vám totiž chirurg našije malý štvorček plastu vo veľkosti poštovej známky priamo na jazyk.

Je to tak nepríjemné, že na konzumáciu tuhej stravy ani nepomyslíte, čím sa rýchlo zbavíte prebytočných kíl!

Dole je 13 kíl za mesiac

Autorom tejto extrémnej diéty je Dr. Nikolas Chugai, plastický chirurg z Beverly Hills. Od roku 2009, kedy bola táto diéta zahájená, ju podstúpilo 60 žien, ktoré dokázali za mesiac schudnúť až okolo 13 kíl.

„Chceli sme ponúknuť pacientom niečo účinné bez toho, aby sa to približovalo k rizikám invazívnej chirurgie,“ povedal Paul Chugai, ktorý pracuje so svojím otcom Nikolasom v Los Angeles.

Tým, ktorí majú o túto diétu záujem, našije Dr. Nikolas Chugai šiestimi stehmi štvorček plastu na hornú časť jazyka. Konzumácia tuhých potravín je po zákroku až bolestivá a núti tak pacientov, aby dali prednosť tekutej strave, čím obmedzia príjem kalórií.

Má i vedľajšie účinky

Treba však rátať i s tienistou stránkou tejto diéty. Cudzí predmet našitý na jazyku so sebou prináša množstvo negatívnych vedľajších účinkov. Niektorí môžu mať rečové problémy a iných môžu trápiť problémy so spánkom. Dokonca hrozí aj riziko infekcie, vaše telo nemusí cudzí predmet len tak ľahko prijať, čo má za následok opuch a veľké bolesti.

 „Na začiatku vás to tak bolí, že nemôžete ani jazykom pohnúť. Snažila som sa jesť tuhú stravu, ale nedalo sa. Je to veľmi nepríjemné, ale na druhej strane sa cítim oveľa lepšie vo svojej koži, keďže predtým som bola veľmi tučná,“ povedala Venezuelčanka Yomaira Jaspe, ktorá podstúpila túto drsnú procedúru, aby sa zbavila kíl a schudla.

Na jazyku neostane viac ako mesiac

Náplasť na jazyku sa nosí maximálne po dobu jedného mesiaca. Materiál má totiž v sebe póry, do ktorých môže zarásť tkanivo z jazyka. Ak by ostala náplasť na jazyku dlhšie ako mesiac, prirástla by tak k jazyku a ťažko by sa dala odstrániť. Po mesiaci sa potom pacienti ďalej poradia s odborníkmi na výživu, ako pokračovať v chudnutí.

Dr. Chugai považuje túto metódu za poslednú možnosť, ktorou môžu pacienti schudnúť. Avšak ide o extrémnu diétu, ktorá môže spôsobiť zdravotné ťažkosti. Pre nikoho by nemala byť ani poslednou možnosťou, ak si dotyčný váži svoje zdravie.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9