Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Daniela sa zaťala a urobila rázny krok: Toto jej pomohlo k vysnívanej postave!

Danka využila odbornú pomoc a pod dohľadom výživového poradcu konečne schudla. Zobraziť galériu (2)
Danka využila odbornú pomoc a pod dohľadom výživového poradcu konečne schudla. (Zdroj: red)

Necítila sa dobre vo svojom tele, preto urobila rázny krok! Mladá 27-ročná Daniela už mala po krk pribúdajúcich kilogramov, ktoré jej strpčovali život. Úplne zmenila svoj životný štýl a takýto je výsledok.

Kedy sa rozhodla pre zmenu?

Mladá žena je živým dôkazom, že všetko sa dá, stačí len chcieť. Vyzbrojená odhodlanosťou a pevnou vôľou spravila rozhodujúci krok vo svojom živote. Rozhodla sa kontaktovať odborné výživové štúdio a využiť služby nutričného špecialistu. Jej cieľom bolo naučiť sa správne a zdravo stravovať a zredukovať hmotnosť.

"Vždy som mala problémy s hmotnosťou a moje stravovacie návyky boli príšerné. Keď mi váha vyskočila nad 70 kg a už som sa prestala sama vo svojom tele cítiť dobre, vedela som, že s tým musím niečo urobiť," povedala odhodlaná žena.

Ako vyzeralo jej stravovanie v minulosti?

V strave sa neobmedzovala, dopriala si všetko, na čo mala chuť. A to bol dôvod, prečo sa ručička na váhe zakaždým posunula o jedno číslo nahor. Dlhé roky sa jej deň začínal čokoládovým jogurtom. Nedokázala zjesť nič viac či zmeniť raňajky. Až neskôr zistila, že to bol psychický blok.

"Teraz jedávam 2 krajce chleba s maslom a šunkou a pohár džúsu k tomu. A keď chcem, doprajem si tie chlebíky aj s čokoládovou nátierkou. Ale len občas. Nepravidelný príjem stravy som vymenila za jedenie každé 3-4 hodiny. A mrazenú pizzu na večeru za (mrazenú) čerstvú zeleninu a chudé mäso. Tí, ktorí majú možnosť sledovať čo jedávam, sa smejú, že jem stále či ešte viac ako predtým, napriek tomu chudnem," priznáva sa mladá žena.


Hrsť zdravej maškrty má neočakávané účinky: Osvojte si tento zvyk, budete prekvapení!


Danka neľutuje, že využila pomoc výživového poradcu, a že sa do nového životného štýlu nevrhla úplne sama. Odborník ju upozornil, že nemá význam hladovať, treba vedieť čo, koľko a kedy si môžeme jedlo dovoliť. Ak by chudla bez odbornej pomoci, je si istá, že by dala nejaké kilogramy dole, avšak išlo by to zrejme na úkor zdravia. Dnes sa cíti byť nielen chudšia, ale aj zdravšia.

"Na prvú konzultáciu som išla s tým, že chcem zmenu v stravovacích návykoch a keď sa potom podarí nejaké tie 3 kg schudnúť, bude to fajn. Proste som sa chcela zbaviť závislosti na sladkostiach a urobiť niečo pre seba tým, že vymením mrazenú pizzu a vysmážané za niečo hodnotnejšie," pokračuje Daniela.

Veľmi rýchlo si zvykla na nový životný štýl

Začiatky chudnutia neboli pre ňu ničím strašným. Nemala problém a dodržiavaním nových stravovacích pravidiel. Navyše, keď videla výsledky, to ju ešte viac nakoplo.

"Nábeh na „zdravý štýl“ stravovania nebol taký hrozný, ako som si myslela. Veľmi rýchlo som zistila, že sa cítim lepšie, nemám záchvaty hladu, a že biely jogurt s medom je dobrá náhrada za čokoládové umelé jogurty. Týždeň trval,  kým som si zvykla, že si musím pravidelne variť a chystať jedlo,  no a keď som po 2 týždňoch zhodila skoro 3 kg – to vás motivuje."

Mnohé nové jedlá, ktoré dovtedy nemávala na tanieri ako mandľové mlieko, pohánkové vločky a granátové jablko, jej veľmi chutili. Predsa jej však niečo nesadlo. Bola to natural ryža, no našťastie ju to nijak neobmedzuje, stále sú tu zemiaky, celozrnné cestoviny, kuskus a iné.

"Základom zostavenia jedálničkov je orientácia na chute, zvyklosti a potreby našich klientov. Snažíme sa o to, aby im jedlo chutilo, aby si ho vedeli pripraviť a ak im niečo nezachutí, okamžite potraviny alebo jedlá nahradíme niečím iným. Spokojnosť našich klientov je našou prioritou. Naše jedálničky sa snažíme robiť pestré, aby klienti mali možnosť vyskúšať i nové potraviny, s ktorými sa doteraz nestretli a zistiť, že i zdravé jedlá sú chutné," dodal odborník na výživu Ing. Libor Javro.


Najpoužívanejší liek na svete zabíjal: Neskutočné, čo spravil malému chlapčekovi!


Podporuje ju okolie?

Jej okolie si všimlo, ako mení životný štýl. Stretla sa však s jeho nepochopením.

"Väčšina ľudí skúša zmenu stravovania a keď sa im nepodarí dosiahnuť cieľ, nechcú si pripustiť svoje zlyhanie a spochybňujú radšej postupy. Predtým aj teraz cítim tie nechápavé pohľady kolegov, keď si na desiatu vytiahnem biely jogurt s ovsenými vločkami a agáve sirupom. No o to viac im mám chuť dokázať, že to funguje a ja to dám."

Jej priateľ bol spočiatku tiež prekvapený z rozhodnutia využiť služby výživového poradcu. Avšak rýchlo zistil, že sa cíti i vyzerá lepšie, takže ju v tom podporoval. Ak chce človek úspešne schudnúť a zároveň si posilniť zdravie, odborná pomoc je nevyhnutná.

"Základom úspešnej redukcie sú správne informácie. Ak máte nesprávne informácie len z lifestylových magazínov alebo internetu, často sa stáva, že sú nepravdivé alebo dokonca zavádzajúce. Preto všetkým odporúčam, obráťte sa radšej na odborníka, ktorý vám danú problematiku objasní a pomôže s daným problémom, ktorý máte práve vy a nie všeobecné informácie," povedal odborník na výživu Ing. Libor Javro.

Daniela pred začatím chudnutia a po tom, ako upravila stravovacie návyky.
Zobraziť galériu (2)
Daniela pred začatím chudnutia a po tom, ako upravila stravovacie návyky.  (Zdroj: red)

Výsledky

V súčasnosti je Daniela plná energie a chuti do života a vo svojom tele sa cíti výborne. Pomocou upravenej stravy sa jej podarilo počas trojmesačnej spolupráce s výživovým štúdiom zhodiť 8 kg, celkový tuk znížiť o 5 % a hodnota viscelárneho tuku klesla o 2 indexové body.

"Ak to neskúsite, nikdy sa nedozviete, či to dokážete," odkazuje Danka na záver ostatným, aby neváhali a šli do toho.  

Čítajte tiež: Vata v pupku robí zázraky: Čo vylieči tento kuriózny trik?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9