Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Koniec častému problému, ktorý vás stále otravuje: Toto zničí nepríjemný zápach potu!

Skoncujte s nepríjemným zápachom vďaka tropickému ovociu!
Skoncujte s nepríjemným zápachom vďaka tropickému ovociu! (Zdroj: thinkstock.com)

Využitie citrónov v kuchyni, na kozmetické účely či na domácnosť nie je niečím výnimočným. Stále však toto tropické ovocie prekvapuje svojou silou. Pozrite sa, s čím si najnovšie poradí. Budete ohromení!

Citróny sú v ľudovom liečiteľstve používané už odnepamäti. Množstvo vedeckých štúdií preukázalo jeho pozitívne účinky a dôkazom sú mnohí, ktorí vyskúšali účinky tohto ovocia na vlastnej koži. Citróny sa prevažne spájajú s jedlom. Citrónová šťava osvieži šaláty, ryby či mäso, je vynikajúca v limonádach, keď je vonku teplo, atď. Jej využitie je veľmi široké. Citrón však možno využiť aj mnohými ďalšími spôsobmi, o ktorých ste zrejme netušili! Odteraz by mal byť súčasťou vašej kozmetickej skrinky v kúpeľni. Poradí si totiž s problémom, ktorý mnohých trápi hlavne v lete.

Nebezpečné deodoranty

Nepríjemný zápach potu trápi mnohých z nás. Zvýšeným potením trpíme predovšetkým v letných mesiacoch, keď teploty vonku atakujú 30 stupňov Celzia. Prvou pomocou je pre nás deodorant, ktorý si môžeme kedykoľvek aplikovať do podpazušia. Je praktický, keďže ho môžete nosiť všade so sebou a taktiež nezaťaží našu peňaženku. Aj keď sú to veľké výhody, predsa len má deodorant jedno negatívum. Väčšina z nich je plná umelých prísad, solí a parabénov, ktoré neprispievajú nášmu zdraviu. Predstavte si, že si tento výrobok dáte na citlivú pokožku aj niekoľkokrát denne!


Zmiešajte tieto dve zložky a v rukách máte veľký triumf: Budete ohromení výsledkami!


Zabije baktérie a osvieži

Deodoranty radšej zahoďte! Existuje iný pomocník, ktorý je účinný a navyše úplne bezpečný. Verili by ste, že aj v tomto smere sa oplatí využiť citrón? Citrónová šťava je skvelým prírodným deodorantom. Aj keď to znie šialene, skutočne funguje. Kyselina citrónová zabíja baktérie, ktoré spôsobujú zápach. Skúste si podpazušie pretrieť kúskom citróna alebo nakvapkajte šťavu z citróna na vreckovku a s ňou potom jemne potrite podpazušie! Zaručí vám sviežosť a koniec nepríjemného zápachu. Jednoducho siahnite do chladničky, vytiahnite citrón a šťavu z neho použite namiesto deodorantu.

Dôležité však je si uvedomiť, že pri každej citrónovej kúre treba dodržiavať dostatočný odstup, aby sa mohla koža zregenerovať. Aj keď ju nemôžete používať tak často ako deodorant či antiperspirant a môže sa po aplikácii trochu lepiť, jej účinky vydržia v konečnom dôsledku oveľa dlhšie, takže si dlhšie môžete užívať pocit sviežosti a jemnú citrusovú vôňu. 

Čítajte tiež: Dajte si túto zmes pod jazyk pred spaním: Nikdy sa nezobudíte unavení!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9