Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Leto sa blíži: Triky, ako na štíhly driek bez brušákov!

Štíhly pás môžete mať aj bez brušákov!
Štíhly pás môžete mať aj bez brušákov! (Zdroj: thinkstock.com)

Prečo si myslíte, že úzky pás docielite len klasickými brušákmi? Existuje množstvo ďalších tipov, vďaka ktorým bude pre vás pohľad do zrkadla znesiteľnejší ako predtým, keď ste mali ovisnuté bruško. Ste pripravení dozvedieť sa najlepšie zbrane, ako zaútočiť na pneumatiky?


Teplá voda

Jednoduchý, no účinný ajurvédsky trik. Vypite každé ráno nalačno pohár teplej vody, vďaka čomu podporíte dobré trávenie. Niekedy si môžete dať nalačno aj dve slivky, ktoré podporujú aktivitu čriev.

Pozor na sodík

Každý vie, že sladkosti a alkohol vám nezaručia štíhly driek. No rovnako by ste nemali zabúdať na obmedzenie sodíka! Ten je jeden z najčastejších faktorov, ktorý spôsobuje v našom tele zadržiavanie vody, čím sa bruško zväčšuje. Pravdou je, že soli sa úplne nevyhneme. No môžeme si dávať väčší pozor! Skrýva sa napr. vo vopred pripravených pokrmoch, ako sú konzervy, polotovary, ale tiež aj cereálie a dressingy na šaláty. Radšej si jedlá pripravujte doma a snažte sa použiť minimum soli. Skvelou náhradou za klasickú soľ je zdravá morská soľ.

Vyštípte sa

Spevnené bruško dosiahnete aj tým, ak si budete každý deň dávať masáž. Natrite si bruško trochou oleja. Palcom a ukazovákom chyťte kožu na bruchu, krátko podržte a uvoľnite. Takto to robte každý deň po 5 minút. Po skončení masáži si brucho natrite a pošúchajte. Uvidíte, ako vám koža sčervenie, čo v priebehu pár sekúnd to zmizne.

Peeling s morskou soľou

Vďaka tomuto peelingu podporíte mikrocirkuláciu, látkovú výmenu, odvádzanie odpadových látok a spevníte tkanivá. Brušné partie tak budú pevné a pokožka elastická. Peeling niekoľko minút denne krúživými pohybmi v smere hodinových ručičiek bohato stačí. Nezabúdajte, že samotný peeling vám nevyčaruje krásne bruško! Je len doplnkom k pohybu a zdravému stravovaniu.

Vypoťte sa

Pravidelné cvičenie rovná sa úzky pás a krásne bruško! Kašlite na klasické brušáky, je množstvo iných účinných cvikov. V prvom rade skombinujte kardio s posilňovaním. Dajte si niekoľko hodín v týždni bicyklovanie, či beh a potom si zacvičte, pokojne aj v domácom prostredí. Nemusíte chodiť do posilňovne a zdvíhať ťažké činky.

Stačí vám k tomu ľahký, no maximálne účinný cvik! Doska (Plank) je účinná nielen na svaly brucha, ale prakticky na svaly celého tela. Choďte do pozície, ako by ste išli spraviť kľuk. Oprite sa o zem nie dlaňami, ale lakťami. Dbajte na to, aby ste mali hlavu v predĺžení chrbtice. Temeno hlavy musí smerovať dopredu, hlavu nedvíhajte! Majte rovný chrbát. Zadok v žiadnom prípade nedvíhajte, telo by malo byť v priamke. Sústreďte sa na napätie v bruchu. Cvik ukončite tým, že uvoľníte brušné svalstvo a ľahnete si na podložku. Niekoľkokrát opakujte. V napätí by ste mali ostať vždy v určitý časový interval. Pohybom naštartujete metabolizmus a podporíte zažívanie.

Časovanie je dôležité

Musíte mať sladkú dobrotu? V tom prípade si dobre rozmyslite, kedy si ju doprajete. Najlepšie urobíte, ak si na nej pochutnáte po tréningu. Vtedy je totiž telo nastavené na využívanie tuku ako zdroja energie, čo znamená, že časť maškrty ihneď spáli a neuloží do tukových zásob.

Jablkový ocot

Určite ste už počuli o jablkovom octe ako o zázraku na chudnutie. Dajte si pohár teplej vody s jednou čajovou lyžičkou jablkového octu po každom jedle. Povzbudíte látkovú premenu a trávenie.

Výťahy neexistujú

Výťah? Čo je to? Predstavte si, že existujú len schody, ktoré vás odnesú na želané miesto. Pešia chôdza kamkoľvek prispeje k chudnutiu. Pomôže, ak vystúpite aj o dve zástavky skôr z autobusu a zvyšok cesty pôjdete po vlastných. Po mesiaci budete stopercentne ľahší!

Raz týždenne ľahšia strava

Doprajte si vždy jeden deň týždni očistu organizmu! Vynechajte mäso, sladkosti, alkohol, mastné jedlá a dajte prednosť čistej vode, zeleninovým a ovocným šťavám. Aspoň oddýchnete črevám i žalúdku.  

Pite zelený čaj

Proces ukladania tuku v tele spomaľujú látky, ktoré sa nachádzajú v zelenom čaji. Navyše, urýchľujú spaľovanie kalórií a tiež vedia znížiť hladinu „zlého“ cholesterolu. Ak vypijete aspoň dve šálky denne, prečistíte si cievy. Neuveríte, akú veľkú radosť urobíte svojmu srdcu i črevám!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9