Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hmotnosť ju takmer zabila: Takto si žena zachránila život

Stacey Smith tajila pred ostatnými, aké množstvo jedla si dopraje každý deň. Zobraziť galériu (2)
Stacey Smith tajila pred ostatnými, aké množstvo jedla si dopraje každý deň. (Zdroj: profimedia.sk)

Žiadny chirurgický zákrok, ani extrémna diéta. Dvadsaťštyriročná kaderníčka Stacey Smithová schudla 76 kilogramov a doslova si zachránila život! Rozhodne to však pre Stacey nebola ľahká cesta, kým sa dopracovala k štíhlej postave.

Celé detstvo to tajila

Stacey už odjakživa bojovala so svojou váhou. Najhoršie na tom je, že si sama uvedomovala, ako veľmi priberá. Snažila sa to pred svojím okolím dokonalo zatajiť. Jej mama preto netušila, koľko jedla si jej dcéra za deň dopraje. Takmer celé detstvo sa snažila Stacey pred svojou mamou skrývať množstvo jedla, ktoré si nakladala na tanier.

Často robievala jednu fintu: keď sa poriadne najedla doma, chodievala ešte za svojou mamou so zámienkou, že jej pomôže s varením. Každý deň však zjedla dva obedy a dve večere. Už od 14 rokov si Stacey nechávala robiť obedové jedlo od svojej mami, ktorá nevedela o tom, že jej dcéra chodieva často i do bufetu po maškrty a stravuje sa v školskej jedálni. Samozrejme, odrazilo sa to i na jej váhe, kde jej jedného dňa začala ručička ukazovať 140 kilogramov.

Zomrie, ak neschudne

Pri takejto veľkej váhe si už nemohla jej matka nevšimnúť, ako jej dcéra veľmi priberá. Našťastie, doslova v hodine dvanástej prišiel zlom, kedy sa Stacey rozhodla skoncovať so svojím nezdravým životným štýlom.

„Keď som mala 19 rokov, mama si ma jedného dňa zavolala k sebe domov. Povedala mi, že má o mňa veľký strach. Všimla si, že som stále väčšia a väčšia. Vyhlásila, že zomriem, ak neschudnem. Zachránila mi život,“ povedala smutne Stacey Smith.

Stacey Smithová sa po chudnutí zmenila na nepoznanie. (Foto: Profimedia.sk)
Zobraziť galériu (2)
Stacey Smithová sa po chudnutí zmenila na nepoznanie. (Foto: Profimedia.sk)  (Zdroj: profimedia.sk)

Keď jej mama povedala, že ju hmotnosť zabije, tieto slová ju nakopli k chudnutiu. Nakoniec bola ľahšia až o 76 kilogramov a zmenila sa na nepoznanie. Aj keď jej premena trvala dlhšie, keďže počas nej otehotnela, trpezlivosť ju doviedla nielen k vysnívanej postave, ale hlavne k lepšiemu zdraviu. V súčasnosti sú ona i jej dcérka zdravé a plné života!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9