Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nemáte stále postavu, akú chcete? Zistite, kde je chyba

Ak držíte diétu a stále ste nezhodili dostatok kíl, môžete trpieť potravinovou intoleranciou alebo necvičíte dostatočne tvrdo.
Ak držíte diétu a stále ste nezhodili dostatok kíl, môžete trpieť potravinovou intoleranciou alebo necvičíte dostatočne tvrdo.

Držíte poctivo diétu, máte vypracovaný tréningový plán a zdravo sa stravujete, no napriek tomu to stále nie je ono a nie ste spokojní so svojou postavou? Ak sa pýtate, kde je chyba, pomôžu vám štyri rozumné odpovede na vašu otázku. Vďaka nim schudnete tých pár posledných kíl a vaša vytúžená postava bude skutočnosťou.

Máte zlý vzťah k sebe a ostatným

Zlé vzťahy vedú k vzniku stresu. Ak vás každý deň štvú rodičia, s ktorými máte nepekný vzťah, máte problémy s prácou, kde vám hrozí vyhadzov alebo vás štvú pravidelné hádky s partnerom - to všetko spôsobuje stres, ktorý je pre vaše telo škodlivý. Pod stresom toho obvykle zjete viac, čo má za následok ukladanie tuku na bruchu.

Aj keď je to ťažké, skúste sa stresovať čo najmenej. Odsťahujte sa od rodičov, nájdite si novú prácu a rozíďte sa s partnerom - jedine vtedy, keď začnete veci, čo vám spôsobujú stres, riešiť a zmeníte ich, budete mať hneď lepšiu náladu. Tak zmizne stres a s ním aj prejedanie.

Pozor aj na vzťah k vlastnej osobe! Ak sa nenávidíte za to, ako vyzeráte, budete mať tendenciu držať prísnejšiu diétu, čo sa vám môže vypomstiť. Skôr či neskôr prídu po prísnych dňoch stravovania dni, kedy sa neovládnete, a keďže svojmu telu nedodáte potrebné živiny, vypýta si ich samé vo veľkých množstvách. Vtedy toho zjete viac.

Trpíte potravinovou intoleranciou

Môžete jesť všetko - vajcia, ryby, chudé mäso, orechy, ovocie a zeleninu - napriek tomu nemusíte zhodiť tie posledné dva kilogramy.  Môžete trpieť potravinovou intoleranciou, kedy jedlo alebo jeho zložka podráždi tráviacu sústavu, ktorý nie je schopný potravu dokonale rozštiepiť a stráviť. Takáto neznášanlivosť môže spôsobiť v tele zápal.

Vajcia, orechy, sója, pšenica a mliečne výrobky sú potraviny, na ktoré má veľa ľudí neznášanlivosť. Na druhej strane vám nemusí vyhovovať ani cesnak alebo baklažán. Tiež platí, že čím viac budete jesť nejakú potravinu, tým skôr ho môže vaše telo odmietnuť a nebude schopné ju stráviť. Čo však býva u väčšiny diét, keďže ľudia majú tendenciu jesť pri diéte stále rovnaké veci.

Dajte si spraviť u lekára test potravinovej alergie, ktorý sa vykonáva cez krvný obraz. Tak sa vám podarí identifikovať "páchateľa", ktorý môže za nezhodené posledné kilá. Jedlo, ktoré vám škodilo, potom môžete nahradiť iným.

Máte v tele toxíny

Enviromentálne toxíny - znečistenie ovzdušia, cigaretový dym, kozmetika, lieky na predpis, ortuť v rybách - to všetko sa ukladá do tukových buniek a môže spôsobiť doslova zmätok vo vašom tele, ktoré prestane chudnúť. Samozrejme, že sa im človek len ťažko vyhne. Navyše, toxíny sa nachádzajú aj v mnohých potravinách. Podporujú nárast hmotnosti u ľudí a môžu narúšať vašu schopnosť schudnúť tým, že zadržiavajú tekutiny v tele. Ak je toxínov veľa a pečeň s nimi nemôže nijako naložiť, tieto nespracované škodlivé látky sa preto uchovávajú v tuku.

No existujú spôsoby, ktorými ich sa toxínov zbavíte. Výborné sú napr. detoxikačné kúry, pôst, ale pomôže i pravidelná návšteva infračervenej sauny. Hlavne detoxikačné kúry sú vynikajúce na odstránenie škodlivých látok z tela.

Prečítajte si návod, ako na detoxikačnú kúru a vaše telo bude očistené od toxínov a pripravené chudnúť!

Necvičíte intenzívne

Získajte z tréningu čo najviac. Necvičte len na 50 percent, ale na 100 percent. Cvičíte a pritom čítate časopis alebo s niekým telefonujete? Nečudujte sa, prečo tréning nevykonávate na maximum, keďže sa sústredíte na niečo iné.

Na cvičenie sa treba sústrediť. Sústreďte sa na každý jeden pohyb, aby ste ho urobili na 100 percent vrátane správneho dýchania a počítania opakovaní a sérií. Buďte na seba tvrdí a nezvoľnite z tempa. Buďte hlavne pravidelní a obmieňajte jednotlivé cviky, aby si telo nezvyklo len na jeden. Tak bude cvičenie efektívne, čo spoznáte i na svojej postave!

Ak spravíte zo spomínaných dôvodov, prečo nemáte postavu, ktorú chcete, už len minulosť, vaše telo začne chudnúť ďalej a posledné kilogramy pôjdu dole!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9