Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pohár tohto nápoja UPRAVÍ vyššie hladiny CUKRU v krvi po jedle: ZMENA za pár minút!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Zabrániť cukrovke napadnúť telo sa dá jednoduchým spôsobom. Stačí si naliať do pohára jeden nápoj, ktorý je plný mliečnych bielkovín a iných prospešných látok.

Odborníci zistili, že konzumácia mliečnych výrobkov pomáha v ochrane pred ochorením, ktoré postihuje milióny ľudí na svete, sa sa uvádza na thesun.co.uk. Údajne za to môže obsah kľúčových živín, ktoré zvyšujú schopnosť tela spracovať cukor. Opačne je na tom červené mäso, ktorého konzumácia môže zvýšiť riziko vzniku cukrovky 2. typu. 

Čítajte tiež: Po tomto zistení dáte KLOBÁSU bokom: NEGATÍVNY účinok, ktorý je horší než KILÁ navyše

K diabetesu dochádza  vtedy, keď telo stráca schopnosť metabolizovať cukor, najmä v dôsledku priberania a zlej životosprávy. Liečba cukrovky stojí National Health Service 10 miliárd libier ročne a je zodpovedná za jeden z 20 receptov napísaných všeobecnými lekármi. Cukrovka je jednou z hlavných príčin slepoty, amputácie, mŕtvice či srdcových chorôb.

Priaznivý vplyv na metabolizmus glukózy

Taliansky tím analyzoval 13 veľkých štúdií o strave a cukrovke. Zistili, že pohár mlieka denne bol spojený s 10% poklesom rizika, 200 g denne akéhokoľvek mliečneho výrobku s 5% znížením a miska jogurtu so 6% poklesom. Zapojenie syrov, rýb a vajec do jedálnička však nemalo žiadny vplyv.

Pohár tohto nápoja UPRAVÍ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Vedúca výskumníčka, doktorka Annalisa Giosuè, z Neapolskej univerzity Federico II, povedala: „Mliečne výrobky sú bohaté na živiny, vitamíny a ďalšie bioaktívne zlúčeniny, ktoré môžu priaznivo ovplyvňovať metabolizmus glukózy, teda spracovanie cukru v tele. Napríklad je známe, že srvátkové bielkoviny v mlieku upravujú zvýšenie hladiny cukru v krvi po jedle. O probiotikách taktiež, že majú priaznivé účinky na metabolizmus glukózy, čo môže vysvetľovať, prečo sme zistili, že pravidelná konzumácia jogurtu je spojená so zníženým rizikom 2. typu cukrovky.‘‘

Pozor na červené mäso

Zistilo sa, že červené mäso zvyšuje riziko cukrovky, pričom u tých, ktorí ho konzumujú 100 g denne, čo predstavuje približne polovicu malého steaku, vzrástol výskyt ochorenia o 22 %. A už len 50 g spracovaného mäsa denne, čo sú približne dva plátky slaniny, zvýšilo šance takmer o tretinu.

Zaujme vás: PREČISTITE svoje telo zvnútra: 9 BYLINIEK a KORENÍN, ktoré zbavia KRV toxických látok!

Doktorka Giosuè dodala: „Červené a spracované mäso sú dôležitými zdrojmi zložiek, ako sú nasýtené mastné kyseliny, cholesterol a hémové železo, o ktorých je známe, že držia chronický zápal na nízkej úrovni a oxidačný stres, čo môže znížiť citlivosť buniek na inzulín. Spracované mäso obsahuje aj dusičnany, dusitany a sodík, ktoré okrem iných nepriaznivých účinkov môžu poškodiť bunky pankreasu, produkujúcich inzulín.

Odborníci vyzvali ľudí, aby sa vzdali červeného mäsa v prospech menej rizikových bielkovín, ako sú ryby a vajcia.

Viac o téme: CukrovkaMlieko
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9