Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Do niekoľkých minút vám spľasne bruško: Potravina, ktorá dokáže zabrániť nafukovaniu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Kto by sa nechcel zobudiť s plochým bruškom? O to viac, ak je také celý deň bez ohľadu na to, čo zjeme. Stáva sa, že po skonzumovaní nejakej potraviny sa nám trošku zväčší obvod pása. Nafúknuté bruško nikto nechce! Existuje však potravina, po ktorej vám spľasne!

Zmierňuje žalúdočné problémy

V jednej relácii sa populárna speváčka Selena Gomez priznala moderátorovi, čo konzumuje každé ráno. Údajne je daná potravina za jej plochým bruškom! Niet pochýb, že speváčka vyzerá veľmi dobre a môže sa pochváliť krásnou postavou.

Čítajte tiež: Nepríjemný problém, o ktorom nikto nehovorí: Keď nemôžete ísť na záchod, spravte jednoduchý trik!

"Zabíja všetko vo vnútri tela! Všetky zlé veci," vysvetlila Selena Gomez v relácii.

Reč je o zázvore, o ktorom je známe, že pomáha posilniť imunitný systém, keďže detoxikuje a aktivuje T-bunky. Obsahuje chemikálie, ktoré znižujú zápal. Ten môže zasiahnuť do zdravého fungovania imunitného systému tým, že ho preťaží. Zázvor primárne pracuje v žalúdku a črevách a prirodzene zmierňuje rôzne typy žalúdočných problémov, najmä nevoľnosť a poruchy trávenia, vrátane ťažkostí spôsobených tehotenstvom či liečbou rakoviny. Môže tiež znížiť prítomnosť plynu v zažívacom trakte a zabráni tak nafúknutému brušku a tvorbe plynov, ako sa uvádza na rd.com.  

Zázvor pomáha nie len
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Pozor na množstvo

Registrovaná dietologička Elisa Bremnerová z New Yorku odporúča zázvor ako prírodný liek, ktorý zabraňuje nafukovaniu, pričom príčinou je nesprávna výživa. Nemusíte si ho každý deň dávať na tanier, aby ste využili jeho zdravotné výhody na maximum. Stačí, ak bude súčasťou nejakého jedla, či už čerstvý alebo vo forme prášku. Na liečbu plynov odporúča odborníčka žuť plátky čerstvého koreňa zázvoru alebo pridať čerstvý strúhaný zázvor do šálky horúcej vody. Nepreháňajte to však s jeho množstvom!

"Tak ako pri akomkoľvek inom jedle, príliš veľké množstvo môže byť skôr škodlivé než užitočné a človek nikdy nevie, ako jeho organizmus zareaguje," povedala odborníčka.

Napríklad niektorí prišli na to, že zázvor dráždi ich ústa. Dokonca sa zistilo, že jedna zo zlúčenín v zázvore za určitých okolností obsahuje účinnejšie látky proti trombocytom než aspirín. Preto, ak užívate aspirín na zriedenie krvi, pravidelné užívanie zázvoru môže byť škodlivé. Môže interagovať aj s inými liekmi, a to ako na predpis, tak aj s voľnopredajnými. Najlepšie je prekonzultovať jeho použitie s lekárom.

Viac o téme: ZdravieBruchoZázvorNafukovanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9