Nepríjemný problém, o ktorom nikto nehovorí: Keď nemôžete ísť na záchod, spravte jednoduchý trik!

Zdroj: gettyimages.com
2019-03-13 21:45:00

Mnohí si to nechávajú pre seba a potichu trpia. Zápcha, kedy vyprázdňovanie stolice prebieha zriedkavo alebo len s ťažkosťami dokáže narobiť poriadne problémy nielen na zdraví, ale i na psychike jednotlivca. Existuje však prvá pomoc, po ktorej sa vám hneď uľaví!

Cítite sa plní, máte nafúknuté brucho alebo vás bolí a radi by ste šli na záchod, ale nemôžete. Jednoducho to nejde. Túžite po úľave, ktorá prichádza po vyprázdnení, no máte tento problém. Mnohí sa zaň hanbia, preto o ňom nehovoria ani so svojim lekárom, ktorý by v opačnom prípade ich problém takmer ihneď vyriešil. Čo robiť v tomto prípade?

Čítajte tiež: Záchrana pri bolestiach kĺbov: Toto ovocie útočí na artritídu a znižuje zápal v tele!

Bezpečná a účinná metóda

Existuje množstvo spôsobov, ktoré podporujú trávenie a následné vyprázdnenie stolice. Osvedčeným pomocníkom je vláknina, ktorú nájdete v zelenine a ovocí, ďalej živé jogurty,  surová kyslá kapusta, pitný režim a ľanové semienka. Ak túžite po želanom efekte už v priebehu niekoľkých sekúnd, je tu jeden spôsob, ako skoncovať s týmto zdravotným problémom. Navyše, ide o bezpečnú metódu a bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.

Medzi pohlavným ústrojenstvom a konečníkom je časť kože, ktorú lekárski odborníci nazývajú ako hrádza (perineum). V týchto miestach sa nachádza tlakový bod, na ktorý keď jemne zatlačíte a začnete ho masírovať, môžete zmierniť príznaky zápchy, ako tvrdí časopis Journal of General Internal Medicine. Na svete je množstvo ľudí, ktorí trpia zápchou a podľa najnovších štatistík je to približne až jedna z piatich osôb, ktorá čelí tomuto problému, pričom ženy sú viac postihnuté ako muži.

Mnohí lekárski experti sa zhodujú na tom, že táto efektívna a užitočná technika uvoľňuje črevá a dokonca môže zmäkčiť stolicu. Podľa nich je oveľa efektívnejšia než napr. pravidelné cvičenie, ktoré by tiež mohlo pomôcť pri zápche.

Ako robiť masáž?

Dôkladne si umyte ruky. Použite trochu oleja na prsty, na výber máte slnečnicový alebo aj detský olejček. Nakvapkajte ho na prsty. Tie vám musia po hrádzi jemne kĺzať. Najprv masírujte ukazovákom, potom pridajte aj prostredník. Jemne prechádzajte z jednej strany na druhú a v strede vždy pritlačte smerom dovnútra. Masírujte 3-4 minúty a podporíte tak uvoľnenie čriev.

Dôležitá pre ženy pred pôrodom

Táto metóda je bezpečná aj pre tehotné ženy. Dokonca sa pre nich priam odporúča masáž hrádze. Toto tkanivo sa totiž môže pri pôrode poraniť, alebo môže byť preťaté za účelom rozšírenia vaginálneho otvoru. Každá žena by mala mať pripravené perineálne tkanivo na rozpínanie počas pôrodu, čím sa bude menej trhať a lepšie hojiť. K tomu im pomôže spomínaná masáž, ktorú by však mali konzultovať so svojim lekárom. 

Fotogaléria


Tagy:
záchod zdravie akupresúra črevá veľká potreba

2019-03-13 21:45:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia