Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Budíček lepší ako citrónová voda? Neuveríte, čo s vami spraví kokosová voda každé ráno!

Kokosová voda môže byť ideálnym pomocníkom pri naštartovaní dňa. Pozor nato, koľko jej vypijete.
Kokosová voda môže byť ideálnym pomocníkom pri naštartovaní dňa. Pozor nato, koľko jej vypijete. (Zdroj: thinkstock.com)

Čokoľvek kokosové v poslednej dobe valcuje nie len obchody, ale aj naše potravinové zásoby. Kokosová voda nie je výnimka. Svojimi vitamínmi a nutričnou hodnotou pomáha udržať naše zdravie v perfektnej kondícii.

Tromfne aj športové nápoje 

Kokosová voda je bohatá na elektrolyty ako draslík a sodík, z ostatných minerálov obsahuje veľké množstvo vápnika a horčíka. Preto je ideálna v rámci pitného režimu športovcov. Neobsahuje žiadne prídavné látky, takže nahrádza všetky umelo vytvorené športové drinky.

Asi nikto z nás doma nemá zásobu kokosových orechov, aby si každé ráno jeden otvoril a vypil čerstvú šťavu priamo "zo zdroja". Takáto voda má tendenciu sa rýchlo kaziť. Preto je najvhodnejšie kúpiť si ju v obchodoch. Skladovanie takejto vody je dôležité, vždy ju ponechávajte v chlade, pije ju studenú. .

Prečo zvoliť kokosovú vodu nalačno?

Dodržiavať pitný režim by sme mali bez ohľadu nato, akú vodu pijeme alebo kedy ju pijeme. Ak zvolíme kokosovú vodu, zvýšime tým odpoveď nášho organizmu na vonkajšie vplyvy, stimulujeme náš metabolizmus, napomôžeme zredukovať hladinu „zlého“ cholesterolu. Kokosová voda zlepší trávenie, naštartuje ho. 

Pomôže aj pri udržiavaní si hladiny krvného cukru v normálnej hladine, zlepšuje cirkuláciu krvi a pôsobí ako prevencia proti hypertenzii. Dostatok pitného režimu je samozrejme dobre pre funkciu obličiek a teda prevenciu pred obličkovými kameňmi a napomôže zbaviť sa bolestí žalúdka. 

Aké benefity prináša pitie kokosovej vody?

V prvom rade je to podiel vlákniny, ktorá zlepšuje naše trávenie, ale tiež podporuje zmiznutie problémov spôsobených žalúdočných kyselín.

Pôsobí ako utlmovač chutí – to znamená, že po vypití tejto vody nebudeme mať rôzne chute, k tomu má málo tukov. Vypiť by sme jej ale nemali veľa, pretože obsahuje cukry, ktoré nám s váhou nemusia spraviť to, čo chceme.  

Tým, že pôsobí ako posilňovač imunitného systému, chráni náš organizmus pred baktériami a vírusmi, ktoré spôsobujú infekciu močových ciest, ochorenia ďasien a iných ochorení, ktoré na nás číhajú na každom rohu.

Dobrá správa pre tých, ktorí trpia ochorením štítnej žľazy. Kokosová voda údajne zlepšuje funkciu tohto orgánu.

Zvyšuje hladinu energie, takže ak potrebujete energiu, siahnite po nej nie len ráno.

V neposlednom rade bude dobre vyzerať aj vaša pleť, ktoré bude (a to nie len kvôli dodržiavaniu pitného režimu) pôsobiť mlado, póry nebudú toľko upchaté

Čítajte tiež: Zmiešajte chren s octom a počkajte 5 dní: Môžete zabudnúť na ostatné lieky!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9