Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Studená voda je počas horúčav tabu! Pravý dôvod, prečo sa jej vzdať

Pozor na pitie studenej vody počas horúčav, môžete dopadnúť veľmi zle!
Pozor na pitie studenej vody počas horúčav, môžete dopadnúť veľmi zle! (Zdroj: thinkstock.com)

Keď sa teploty vonku pohybujú okolo tridsiatky, zvykneme sa osviežiť studenou až ľadovou vodou. Pritom mnohých ani len nenapadne, ako tým ubližujú svojmu telu. Pitím studenej vody si totiž koledujeme o srdcový infarkt. Pozor na to!

Číňania a Japonci zvyknú jedávať teplú polievku a horúci čaj. Pritom je jedno, či vonku panuje zimné počasie alebo či teploty atakujú 35 stupňov Celzia. Aj preto sú počas celého roku zdraví. Prečo tak nerobíme aj my?

Vychladený nápoj v letných horúčavách. Aj keď to na prvý pohľad môže byť naozaj osviežujúce, zdravé to určite nie je. Navyše, ľadová voda sa z vás v teple veľmi rýchlo vyparí, čo znamená, že ste pili zbytočne.

Zbaví vás nečistôt v tele

Sami dobre viete, že riad sa najlepšie umýva teplou až horúcou vodou. Vtedy idú dole nečistoty ako tuky a oleje z taniera veľmi ľahko. To isté sa týka i nášho tela. Pitím teplej vody sa zbavíme škodlivých látok v našom vnútri. Avšak, špinu z taniera odstránite len tak, ak naň stále tečie teplá voda. Nestačí ho len ofŕkať. Teplú vodu by ste preto mali piť pravidelne, čím zmyjete nános špiny v črevách.

Čo môže spôsobiť?

Horúčavy dávajú riadne zabrať. Množstvo ľudí si vtedy sťažuje na únavu, malátnosť, neschopnosť sústrediť sa, či na iné bežné ťažkosti. Pritom je ich najväčšou chybou nedostatok pitia teplej vody! Viete, ako to vtedy vyzerá v ľudskom tele? Krv je hustejšia, preto ju srdce pumpuje po tele ťažšie. Stúpa krvný tlak a prirodzená detoxikácia organizmu a odvádzanie škodlivých látok je úplne narušené! Studená voda ešte k tomu aj negatívne ovplyvňuje trávenie.

Veľký teplotný rozdiel medzi prijímanou tekutinou a teplotou tela môže spôsobiť:

  • Ochorenie horných dýchacích ciest.
  • Škriabanie v krku.
  • Zahnisanie mandlí.
  • Poškodenie obranyschopnosti organizmu.
  • Tráviace ťažkosti.
  • Nadmerná citlivosť zubov spojená s nepríjemnou bolesťou.
  • Srdcový infarkt.

Akú vodu piť?

Teraz už viete, že príliš studená voda nie je najzdravšia. Akú by sme teda mali piť? Niektorí odborníci sa zhodujú, že odpoveď na túto otázku sa dá nájsť porovnaním s nastavením klimatizácie. Teplota by mala byť maximálne o 5 až 6 stupňov Celzia nižšia, ako je mimo budovy. Tak telo nezažije priveľký šok.

Už od rána začnite piť teplú vodu. Každé dve až tri hodiny si dajte ďalší pohár a robte tak až do večera. Počas horúčav by ste mali vypiť okolo 4-5 litrov vody denne. Ak sa vám to zdá priveľa, pozrite sa, čo z toho budete mať. Môžete očakávať viac energie, pomôžete obličkám a hlavne vaše srdiečko vydrží dlhšie. Tak sa vyhnete kolapsom, ktorých je v lete vždy najviac, a ktorých príčinou býva s veľkou pravdepodobnosťou nedostatok tekutín.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9