Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tajné tromfy proti vyrážkam: Šokujú vás svojimi skvelými účinkami!

Zbavte sa vyrážok pomocou jednoduchých tipov.
Zbavte sa vyrážok pomocou jednoduchých tipov. (Zdroj: thinkstock.com)

Zázrak z reklamy nezaberá? V tom prípade siahnite po iných zbraniach! Nemusíte ani nikam chodiť, všetky potrebné kozmetické prípravky totiž nájdete vo svojej kuchyni. Málokto vie, aký poklad máte uložený v špajzi. Škoda ho nevyužiť!

Ocot

Ocot na vyrážky? Presne tak! Avšak nie ten klasický, ale jablčný. Je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov. Dokáže spoľahlivo zatočiť proti baktériám, takže si poradí s akné. Potierajte si postihnuté miesta octom zriedeným s vodou. Nezabudnite si potom pokožku dôkladne opláchnuť, aby ste sa zbavili zápachu.

Aspirín

Aj keď máte aspirín vo svojej domácej lekárničke, pokojne si ho môžete preniesť do kozmetickej taštičky! Účinný je nielen proti nachladnutiu, ale dokáže doslova zlikvidovať nepekné vyrážky. Môžete si z neho spraviť masku, ktorá vás hravo zbaví problému. Rozdrvte jednu tabletku a zmiešajte ju s troškou vody tak, aby vznikla hustá kašička. Naneste ju potom na dokonale vyčistenú pleť, avšak len na tie miesta, kde máte vyrážky. Nechajte ju na tvári pôsobiť celú noc a potom ráno zmyte vlažnou vodou.

Víno

Pleťoví záškodníci traste sa! Je tu niečo, čo účinne bojuje proti vám! Zrejme sa vám to bude zdať divné, no na akné zaberá víno. Namočte tampón do vína a prechádzajte ním po miestach na tvári, ktoré máte plné nečistôt a baktérií. Zaujímavé je aj to, že podľa toho, akú tmavú či svetlú máte pokožku, by ste mali použiť určité víno. Biele sa vraj viac hodí pre svetlú pleť a červené pre tmavšie typy.

Moč

Trúfate si? Žltá tekutina z vlastného tela má preukázateľné prospešné účinky na rôzne zdravotné problémy, vrátane akné. Máte dve možnosti. Buď budete moč piť alebo si ním budete potierať vyrážky. Údajne by ste prvé výsledky mali vidieť už po dvoch týždňoch urinoterapie. Aby však moč skutočne účinkoval, mali by ste zvýšiť jeho kvalitu tým, že budete konzumovať zdravšiu stravu a dodržiavať pitný režim. Ak sa chcete do tejto liečby pustiť, v prvom rade sa opýtajte svojho lekára!

Škorica a jablko

Asi vám budú skôr pripomínať Vianoce, no škorica s jablkom sú výborným pomocníkom pleti. Môžete si z nich vyrobiť masku, ktorá má čistiaci a protizápalový účinok. Do zmesi jablka a škorice môžete pokojne pridať aj malé množstvo ovsených vločiek, bieleho jogurtu i medu. Bude mať skvelý sťahujúci efekt na rozšírené póry. Nechajte masku pôsobiť 15 minút, zmyte a natrite si pleť denným krémom.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9