Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Surové mäso má bežne na tanieri: Mužovi zachránilo život

Surové mäso vyliečilo Dereka Lance, ktorý trpel záhadnou chorobou.
Surové mäso vyliečilo Dereka Lance, ktorý trpel záhadnou chorobou. (Zdroj: photl.com)

Viete si predstaviť, že by ste jedli len surové mäso vrátane jahňacieho, masti, zrazenej krvi a vnútorností? Mnohým sa už len pri pomyslení na to obráti žalúdok. Aj Derekovi Lance z Kentucky bývalo zle, ale zo všetkého, čo zjedol. Pociťoval neznesiteľné bolesti brucha. Žiadny z lekárov mu nevedel pomôcť, mladý muž bol zúfalý. Jedného dňa však zistil, že surové mäso je preňho to pravé orechové! V súčasnosti už neje nič iné, ako len surové mäso a teší sa pevnému zdraviu!


Nič mu nepomohlo

Čokoľvek zjedol, to aj vyvracal. Derek Lance trpel zvláštnou metabolickou poruchou, ktorá ho pripravila o radosti z jedla. Liečil sa rôznymi spôsobmi, skúšal zdravú stredomorskú diétu, neskôr sa stal dokonca vegánom. Nič mu však nepomohlo. Cítil sa stále horšie a horšie, postupne chudol, až sa pomaly strácal pred očami svojej rodiny a kamarátov. Nepomohol mu žiadny lekár, jeho potravinová alergia sa totiž nedala diagnostikovať. Ani keď vynechal múku a mliečne výrobky, nezaznamenal žiadnu zmenu. Derek sa preto pomaly zmieril s tým, že ho táto metabolická porucha pripraví o život.

Bol som tak dlho chorý, že som bol ochotný vyskúšať už čokoľvek. Polovica mojich tráviacich problémov súvisela s nedostatkom enzýmov. Moje telo jednoducho neprodukovalo dostatok enzýmov na trávenie škrobnatých potravín,“ popísal svoj problém Derek.

Záchrana menom surové mäso

Mnohí považujú surové mäso za odporné. Veď kto by si dal na obed napr. surové bravčové mäso miestami so zvyškami krvi, ktoré sa dá len žuť? Derek však považuje toto mäso za svoju „spásu“. Zachránilo mu totiž život.

„Bol som zúfalý. Potom mi jeden muž, ktorý trpel podobnými príznakmi poradil mäsožravú paleolitickú diétu. Táto diéta mi zachránila život a som teraz zdravší ako nikdy predtým,“ teší sa Lance.

Najviac mu chutí jahňacie, zatiaľ čo bravčovinu si dá len sviatočne, keďže má veľa hormónov a podporuje rast baktérií. Okrem toho, že pravidelne konzumuje surové mäso, denne si čistí zuby živočíšnym tukom, takže vraj nemá žiadny kaz.

„Zubár Weston Price už v roku 1930 skúmal výhody konzumácie surových potravín a zistil, že kto tak činí, je zdravší. Týkalo sa to aj mäsa. Stačí sa pozrieť na to, že ľudia v dávnych časoch nemali toľko problémov, aké máme my dnes. Naši dávni predkovia konzumovali surové mäso,“ povedal Derek.

Nie všetci ho podporujú

Jeho kamaráti si už zvykli, že pri spoločnom posedení si musí priniesť vlastnú večeru. No najzaujímavejšie je to, že jeho priateľa je vegetariánka, takže mäso nenávidí. Napriek tomu ho v jeho strave plne podporuje, čo sa nedá povedať o jeho rodičoch.

Moja rodina si o mne myslí, že som šialený. Konzumácia surového mäsa je podľa nich niečo, čo nemôžu prijať. Môj otec má magisterský titul v odbore biológia a povedal mi, že ak budem jesť surové mäso, dostanem určite nejaký patogén, resp. baktériu spôsobujúcu ochorenie,“ priznal sa Derek.

V súčasnosti Derek pracuje ako mäsiar, takže nielenže ho jedáva, ale pracuje s ním.

Z pohľadu lekárov nie je konzumácia surového mäsa práve najlepšia. Táto diéta môže zruinovať ľudský organizmus a spôsobiť infekciu. Keď je Derekovi však lepšie a je zdravý, nech si dá surového mäsa koľko len chce!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9