Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obľúbené STRAVOVANIE pod lupou: Čo sa v skutočnosti STANE, ak si dáte JEDNO jedlo denne?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Cesta za vysnívanou postavou býva často náročná. Diéty síce pomáhajú, ale často končia neželaným jojo efektom. Niektoré dokonca môžu spustiť aj rad zdravotných problémov.

 

Večná téma - diéta. Ktorá je tá najlepšia? Na internete ich nájdeme veľké množstvo a každá hlási, že je tá práva a vďaka nej sa zbavíte neželaných kíl. V súčasnosti je hitom strava, pri ktorej sa najete len raz za 24 hodín. Pre niekoho je to nemožná "misia", no tento spôsob stravovania praktizuje množstvo ľudí. A majú aj úspech! Ako sa píše na brightside.me, keďže ide o drastickú zmenu stravovania, môže sa stať, že u niektorých sa spustí rad neželaných vedľajších účinkov. Aká môže byť reakcia tela na náhly nedostatok potravy?

Čítajte tiež: ŠTÍHLEJŠÍ aj po STRAVE s vysokým obsahom TUKU a CHOLESTEROLU? Vďaka tomuto OVOCIU!

Priberanie

Ak telo trpí nedostatkom jedla, zapne režim hladovania. Samo si začne tvoriť zásoby zo všetkých pokrmov, ktoré skonzumuje a nechá si ich na neskôr, keď ich bude potrebovať. Spomalí sa metabolizmus a zvýši sa aj produkcia kortizolu, stresového hormónu, ktorý spôsobuje ukladanie tuku.

Nestabilná hladina cukru v krvi

Keď človek dlhodobo hladuje, zvyčajne u neho dôjde k nestabilnej hladine cukru v krvi. Hypoglykémia, čo je extrémne nízka hladina cukru je často spôsobená pôstom, najmä ak máte cukrovku 2. typu. Mnoho ľudí tiež trpí svalovým napätím, ktoré spôsobuje bolesti hlavy.

Chýbajúce živiny

Jedno jedlo denne vám nemusí poskytnúť dostatočné množstvo vitamínov. Možno sa vám podarí schudnúť, ale je veľmi pravdepodobné, že vám začnú vypadávať vlasy v dôsledku nedostatku živín. Príznakom, že vám chýba zinok a vápnik, sú zase biele škvrny na nechtoch zvané leukonychia.

Obľúbené STRAVOVANIE pod lupou:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zhoršený spoločenský život

Obedy v práci, rodinné stretnutia a narodeniny - o všetky tieto spoločenské udalosti prídete, pretože ste obmedzení len na jedno jedlo denne. Ľudia vo vašom okolí budú mať tendenciu kázať vám o správnom stravovaní a pravdepodobne spochybnia váš zdravý rozum. Okrem toho budete aj viac podráždení kvôli hladu.

Bolesti hlavy

Bolesti hlavy sú celkom bežné medzi tými, ktorí sa chcú čo najrýchlejšie zbaviť nadbytočných kilogramov. Na príčine môže byť pokles hladiny cukru v krvi, nedostatok horčíka, zinku, môže za to aj dehydratácia.

Bude vám zima

Konzumácia jedného jedla denne môže spôsobiť ukladanie tuku. Telo sa zásobí energiou a v prípade núdze vám dodá silu. Nízke množstvo kalórií vo vás ale môžu vyvolať pocit neustáleho chladu a hladu. Takže sa budete pohybovať v začarovanom kruhu.

Začnete sa nezdravo stravovať

Je pravdepodobné, že keď budete jesť len jedno jedlo za deň, nebude vôbec zdravé. Skôr sa budete prejedať a vyberať nezdravé pokrmy plné sacharidov a cukru. Po 24 hodinách hladovania bude miska brokolice to posledné, na čo pomyslíte.

Viac o téme: ZdravieStravovanieDiéta
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9