Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Napravte letné HRIECHY len TROMA jednoduchými krokmi: Najvyšší čas na jesenný REŠTART pleti!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Jeseň klope na dvere a s ňou aj potreba zbaviť sa škôd spáchaných na pokožke, za ktoré môže letné obdobie. Tak budete lepšie pripravení na príchod chladnejšieho počasia a navyše, budete sa pýšiť rozžiarenou pleťou!

Kontrola kože

V prvom rade by ste si to mali namieriť k dermatológovi. Najviac postihnutá po lete je pokožka, ktorá si musela veľa vytrpieť. Slnečné žiarenie, chlórová voda z bazéna a kúpanie v jazerách ju poriadne vysušili! To však nie je všetko. Šupinatá pokožka môže byť posiata pigmentovanými škvrnami, pričom zmenu môžete spozorovať niekedy aj na svojich znamienkach, ktoré majú väčší tvar. V tomto prípade je lekár viac než žiadúci! Slnko môže spôsobiť vznik nových pieh, ale i tvorbu rôznych nezhubných nádorov, ktoré sa môžu vyvinúť v závažných prípadoch na rakovinu kože. 

Dermatológ skontroluje, či je všetko v poriadku. Ak budú potrebné menšie zákroky, jeseň je priam stvorený na to! Môžete podstúpiť drobné zákroky vrátane odstránenia znamienok, pigmentových škvŕn, rozšírených cievok, kožných výrastkov a pod. Hoci v súčasnosti už vďaka modernej medicíne nie je po mnohých zákrokoch potrebný zákaz slnenia sa, pokožka viac ocení, ak to bude v jesennom období. 

Napravte letné HRIECHY len
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Voda, voda, voda

Vysušená, vyprahnutá pokožka posiata drobnými šupinami je jasným dôkazom toho, ako jej letné obdobie dalo zabrať. Je jasné, čo potrebuje. Hydratáciu! Stavte na kvalitné hydratačné masky a krémy s gélovitou štruktúrou, ktoré ste ocenili v letných mesiacoch, vymeňte za výživnejšie a hutnejšie. Tentokrát dajte prednosť mastnejšiemu krému na báze oleja. Ten dopomôže k tvorbe ochrannej vrstvy na koži a udrží viac vlhkosti. Samozrejme, záleží od typu pleti. Ak ste majiteľmi mastnejšej pokožky, stavte na prípravky s kyselinou hyalurónovou. 

Na telo zaberá jednoznačne výživné bambucké maslo. Hľadajte telové mlieka s množstvom tejto prírodnej zložky. Rovnakú službu vám preukážu aj mandľový a avokádový olej. 

Exfoliujte

Odporúča sa pred letom, ale i teraz! Ak túžite po krásnej rozžiarenej a hebkej pleti, mali by ste ju zbaviť nechcených odumretých buniek. V prípade citlivej pleti je vhodná jemná exfoliácia chemická, nie mechanická. Pri chemickej sa totiž využívajú jemné kyseliny a pri mechanickej zase abrazívne látky. Na jeseň môžete vyskúšať chemický peeling, teda procedúru, ktorá pôsobí v hlbších vrstvách kože a podporí ich obnovu. Dôležité je zveriť sa do rúk profesionálom v dermatologickej klinike. 

Viac o téme: ZdraviePleťPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9