Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Opaľovací krém vás NEMUSÍ ochrániť pred slnkom: Na toto mnohí ZABÚDAJÚ, sledujte OBAL!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Slnečné lúče sú čoraz silnejšie a blížia sa prvé letné teploty. Spoliehať sa na to, že máte nejaké opaľovacie krémy odložené z minulého roka sa neoplatí. Neochránia vás!

Robí to väčšina z nás. Po lete odloží opaľovací krém s tým, že ho minie, akonáhle sa o rok objavia prvé slnečné lúče. No krém má rovnako ako potraviny svoj dátum spotreby. A ten by sa mal dodržiavať, ako sa píše na metro.co.uk.

Správny krém ako priorita

Slnko v lete je veľmi intenzívne a môže pokožku poškodiť. Nehrozí len riziko vzniku rakoviny kože, ale aj vytvorenie vrások a nepríjemných škvŕn. Preto by mal byť výber správneho krému prioritou. Dermatológovia varujú, že čím dlhšie je opaľovací krém otvorený, tým je menej účinný pri ochrane kože pred nebezpečným UV žiarením. Podľa nich nie je dobrý nápad pokračovať v jeho používaní po uplynutí dátumu spotreby. Rovnako ako u väčšiny kozmetických výrobkov, aj opaľovacie krémy môžu mať dlhú trvanlivosť až do otvorenia. Väčšina má spotrebu 12 mesiacov, no sú aj také, ktoré treba minúť už za 6 mesiacov.

Čítajte tiež: Za každodennou BOLESŤOU môže byť VÁŽNY stav: Ak ju pociťujete v týchto OBLASTIACH tela, je ZLE!

Všímajte si symboly

Na opaľovacom kréme sa nachádza etiketa s údajmi o obsahu, výške ochrany, ako aj o dátume spotreby. Nájdeme tam aj malý symbol pohára so zdvihnutým vekom s číslom a písmenom M. Je to označenie počtu mesiacov, koľko vydrží po otvorení. Ak je prítomný symbol presýpacích hodín, znamená to, že výrobok má 30 mesiacov na použitie bez ohľadu na to, či bol otvorený alebo nie.

Opaľovací krém vás NEMUSÍ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Kedy ho už nepoužívať?

Signálom, že opaľovací krém je už po záruke a nemali by ste ho používať, je zvláštny zápach a zmena konzistencie. Jeho používanie môže spôsobiť nepríjemné alergické reakcie. Spôsob, akým skladujete opaľovací krém, môže mať tiež veľký vplyv na to, ako dlho vydrží. Tuby a fľašky by sa mali uchovávať na chladnom a tmavom mieste a nemali by byť vystavené teplu a slnečnému žiareniu.

Viac o téme: ZdravieOpaľovací krémDátum spotreby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9