Za každodennou BOLESŤOU môže byť VÁŽNY stav: Ak ju pociťujete v týchto OBLASTIACH tela, je ZLE!

Zdroj: gettyimages.com
2022-05-07 12:30:00

Každý deň nastane chvíľa, kedy sa niečo zabolí. Obvykle to do pár sekúnd či minút prejde, preto nie je dôvod sa znepokojovať. Až do tej chvíle, ak sa bolesť objavuje opakovane a dlhšie obdobie znepríjemňuje život.

Správa, ktorú vypracoval Výboru poslancov pre zdravotnú a sociálnu starostlivosť upozorňuje, že prežitie rakoviny môže nabrať zlý smer. Dôvodom je, že ľudia nepovažujú za potrebné riešiť svoj stav v období pandémie. 

Možné signály na tele

Diagnostikovanie je tiež komplikovanejšie nejasnými a falošnými príznakmi, ktoré je ľahké si pomýliť. Napríklad každodenné bolesti mnohí považujú za úplne bežné a nepozastavujú sa nad nimi. Podľa Národného centra rakovín sa bolesť prejavuje v rôznych častiach tela, najmä vtedy, keď vykonávate nejaké špecifické aktivity. Ide napríklad o každodenné činnosti ako jedenie, či močenie, kedy bolesť môže byť signálom začiatku zákernej rakoviny, uvádza sa na express.co.uk.

V prípade jedenia ide často o pálenie záhy alebo problémy s trávením, ktoré trvajú dlhodobo. Avšak, bolesti úst i brucha sú rovnako varovným signálom!

Čítajte tiež: Preč s citrónovou vodou, táto PREKONÁ jej ÚČINKY: Jedna šálka ZNIČÍ zlé baktérie v ČREVE

Medzi štyri všeobecné príznaky spúšťačov rakoviny patria:

  • prílišné potenie v noci
  • nevysvetliteľná strata hmotnosti
  • netypická hrčka alebo opuch kdekoľvek na tele
  • únava

Záhadná choroba

Ak sa necítite dobre, dôležitým krokom je neignorovať žiadne bolesti a konzultovať ich so svojím lekárom. Vo všeobecnosti podľa zdravotníckeho orgánu platí, že príznaky, ktoré pretrvávajú tri týždne alebo dlhšie, sú červenou vlajkou! Bohužiaľ, každý človek má potenciál na vznik rakoviny. Ovplyvňuje to životný štýl, či prostredie, v ktorom žije.

Presnú príčinu vzniku rakoviny nepoznajú ani lekári, no existujú faktory, ktoré zvyšujú riziko rozšírenia ochorenia. Ak máte jeden alebo viac rizikových faktorov, neznamená to však, že ste chorí. To, že nemáte žiadne rizikové faktory, tiež neznamená, že sa u vás nevyvinie rakovina.

Podľa britskej charitatívnej organizácie Macmillan Cancer Support by bolo možné predísť jednému prípadu z troch najbežnejších druhov rakoviny (približne 33 percent). A to najmä zdravou stravou, pohybom a udržiavaním si ideálnej hmotnosti. Treba podotknúť, že i zdravý životný štýl úplne neeliminuje vznik tejto nebezpečnej choroby.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie rakovina prevencia príznaky

2022-05-07 12:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/sh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia