Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

TRIKY ako zistiť, či prichádzate o viac vlasov než je NORMÁLNE: Spoznajte PROBLÉM tela!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Zrejme sa vám nebude chcieť rátať vypadnuté pramienky. Navyše sa môže stať, že prehliadnete hromadiace sa vlasy v sprche po ich umytí. Ako inak zistiť, či ste sa nestali obeťou nadmerného vypadávania vlasov, ktoré už nie je normálne?

Potiahnite ich

Jednoduchý trik, ktorý ukáže, ako na tom ste so svojou hrivou. Omotajte si okolo prstov približne 60 vlasov a zatiahnite. Ostali vám v ruke najviac 3 vlasy? Netreba sa ničoho báť. Ak však máte po zatiahnutí vyšší počet vlasov na rukách, nie je to úplne v poriadku, ako sa píše na brightside.me

Čítajte tiež: TREND v podobe DREPOVANIA valcuje sociálne siete: Študentky SKONČILI s vážnou DIAGNÓZOU

Vlasy v odtoku

Je normálne, že pri sprchovaní strácate vlasy a môžete o ne prísť aj pri česaní. Ak si však neustále všímate veľa pramienkov na podlahe v kúpeľni, alebo upchatý odtok, ide o príznak prílišného vypadávania vlasov. 

Zrátajte vypadnuté vlasy

Nikomu sa nechce počítať každý jeden vypadnutý vlas. No vydržte to aspoň 60 sekúnd. Češte si vlasy jednu minútu a potom spočítajte tie, ktoré vám pri tom vypadli. Nemali by ste prísť o viac ako 10 vlasov. Ak ide o vyššie číslo, ste obeťou prílišného vypadávania vlasov. 

TRIKY ako zistiť, či
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Príznak v cope

Dajte si vlasy do copu a všímajte si, ako v ňom vyzerajú. Je cop čoraz viac redší? Môže byť za tým zvýšené rednutie vlasov. 

Skontrolujte si pokožku hlavy

Jeden z najjednoduchších spôsobov, ako odhaliť nadmerné vypadávanie vlasov. Pozrite sa na pokožku hlavy. Našli ste tam plešinu? Je to jasné, vaše telo kričí o pomoc, čo sa prejavuje zvýšeným vypadávaním pramienkov.

Všímajte si cestičku vo vlasoch

Ako vyzerá? Je stále rovnaká, alebo ste spozorovali širšiu cestičku ako pred mesiacom? Ak je odpoveď áno a cez vlasy vidíte viac pokožky ako kedysi, treba porozmýšľať, prečo vám nadmerne vypadávajú vlasy. 

Vankúš ako znamenie

Je úplne bežné, že počas spánku taktiež prichádzame o vlasy. Obzvlášť vtedy, ak spíte na vankúši v bavlnenej prevliečke. Tento typ látky vstrebáva vlhko z vlasov, čo má za následok rýchlejšie vyschnutie pramienkov a ich lámanie. Väčší počet nájdených vlasov však neveští nič dobré.  

Viac o téme: TrikyZdravieVypadávanie vlasovVlasy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9