Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vatovým tyčinkám odzvonilo: Zmes octu a alkoholu dokáže divy do 60 sekúnd

Na vyčistenie uší nepotrebujete vatové tyčinky.
Na vyčistenie uší nepotrebujete vatové tyčinky. (Zdroj: thinkstock.com)

Napriek tomu, že nejde o žiadnu novinku, mnohí to stále robia! Je načase zahodiť vatové tyčinky do koša a povedať im definitívne zbohom. Je tu iný účinnejší spôsob, ako si dokonale vyčistiť uši. Potrvá vám len niekoľko sekúnd a na rozdiel od vatových tyčiniek, nehrozí poškodenie zdravia!


Odjakživa sú vatové tyčinky považované za riešenie, ako sa efektívne zbaviť ušného mazu a vyčistiť si uši. V skutočnosti však preukážu opačnú službu! Niekedy môžu byť nebezpečné, keďže pri takomto čistení je zvýšené riziko prepichnutie blanky bubienka. Ľahko si môžete vatovou tyčinkou posunúť ušný maz ešte hlbšie do ucha, odkiaľ ho už len ťažko dostanete von. Tam sa môže hromadiť a vzniknúť akási zátka, s ktorou si už ucho neporadí. Výsledkom môžu byť zápaly, zhoršený sluch a časté zaľahnutie v ústach.

Čítajte tiež: Napraví chrbticu i hmotnosť: Jednoduchý cvik sľubuje výsledky za 2 minúty

Riešenie

Aj keď uši majú samočistiacu schopnosť, nie je na škodu, raz za čas si ich svojpomocne vyčistiť. Doktor David Hill z Wilmingtonu v Severnej Karolíne prišiel so skvelou metódou, ktorá vám v tom pomôže. Tajomstvo sa skrýva v našej kuchyni. Zmiešajte ocot a alkohol a zmes nakvapkajte do ucha. Po 60 sekundách sa dostavia výsledky. Túto tzv. "Backousovu metódu" si pochvaľujú mnohí ľudia. Vyskúšajte ju aj vy!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9